Uefa: Tri kandidata za igrača godine

Izvor: RTS, 20.Avg.2018, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa: Tri kandidata za igrača godine

Evropska kuća fudbala saopštila je skraćeni spisak kandidata za najboljeg fudbalera godine, a to su Luka Modrić, Kristijano Ronaldo i Muhamed Salah.
Modrić i Ronaldo ove godine su treći put zaredom osvojili trofej Lige šampiona sa madridskim Realom, dok je vezista sa Hrvatskom postao vicešampion sveta na Mundijalu u Rusiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kristijano Ronaldo je zvanično najbolji fudbaler na planeti, odigrao je još jednu maestralnu sezonu sa Realom, ali po ko zna koji put nije uspeo da reprezentaciju Portugalije dovede do završnice Mundijala.
Muhamed Salah bio je najbolji igrač Premijer lige, pomogao je Liverpulu da stigne do finala Lige šampiona, ali zbog povrede nije mogao da pomogne Egiptu da napravi bolji rezultat u Rusiji.
Pravo glasa ima 80 trenera, učesnika timova grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope prošle sezone, kao i 55 novinara, iz svake članice Uefe po jedan.
Antoan Grizman zauzeo je četvrto mesto, Lionel Mesi peto, dok je na šestom "čudo od deteta" – Kilijan Mbape.
Među deset najboljih igrača su još Kevin de Brujne, Rafael Varan, Eden Azar i Serhio Ramos.
Pobednik će biti poznat 30. avgusta, tokom ceremonije žreba za grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona u Monaku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je najbolji igrač Evrope? Salah, Modrić ili CR7 četvrti put

Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2018

Bio je najbolji 2014, 2016. i lane. Skupio je najviše priznanja otkako je UEFA uvela nagradu za najboljeg igrača Evrope, a imaće šansu Kristijano Ronaldo još više da odmakne konkurenciji, pošto je Evropska kuća fudbala objavila imena nominovanih za pomenuto individualano priznanje za ovu godinu....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.