Braga ugasila sve nade – TSC nokautiran u istorijskom meču

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 20:02

Braga ugasila sve nade – TSC nokautiran u istorijskom meču

Fudbaleri TSC-a izgubili su od Brage 3:0 (2:0) na gostovanju u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Portugalski klub opravdao je ulogu favorita, bila su mu potrebna samo dva minuta da stekne prednost, dok se TSC nije baš naigrao fudbala pod "Kamenolomom" u istorijskoj utakmici i sa minusom od tri gola čeka revanš u Bačkoj Topoli.

Braga je golovima Brume u 17. i Picija u 19. minutu došla do velikih 2:0, a konačan rezultat postavio Đalo u 87. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minutu.

TSC-u ostaju nade za senzaciju 15. avgusta pred svojima navijačima, a pobednika ovog dvomeča očekuje okršaj sa boljim iz duela između grčkog Panatinaikosa i francuskog velikana Olimpika iz Marseja.

Tim iz Bačke Topole bez obzira na ishod revanša, svakako će predstojeće jeseni igrati u Evropi, pošto će poražena ekipa ići u grupnu fazu Lige Evrope.

Domaćin je već od prvog minuta meča nametnuo svoj ritam, krenula je Braga sa ofanzivnim pristupom, imala je loptu u svojim nogama, ali je TSC uspevao da iskontroliše presing Portugalaca.

U prvih 15 minuta susreta igralo se uglavnom na polovini tima iz Bačke Topole, ređale su se šanse, ali je defanzivna linija bila na visini zadatka i sa uspehom je odbijala nalet rivala. Tako je bilo sve do 17. minuta, a onda je usledilo dvominutno pomračenje srpskog vicešampiona.

Prvo je Bruma snažnim šutem sa distance pogodio za 1:0, a fudbaleri TSC-a nisu stigli da se oprave od prvog pogotka i već je golman Veljko Ilić morao drugi put da vadi loptu iz mreže.

Ovaj put Pici se upisao u strelce i doneo velikih 2:0 domaćinu, a TSC-u ozbiljan alarm za nastavak meča.

TSC je već u 21. minutu imao šansu da smanji rezultat, ali Miloš Pantović nije završio akciju onako kako je trebalo. Prihvatio je Pantović precizan pas na ivici šesnaesterca i uputio šut ka golu koji je otišao visoko preko prečke, a sa njim je u nepovrat otišla i velika prilika da se tim vrati posle šokantnih 120 sekundi.

Do kraja prvog dela, fudbaleri Brage nastavili u svom ritmu, pokušavali da dođu do još jednog gola, ali je reultat posle 45 minuta bio 2:0.

Posle pauze Braga je odlučila da skine nogu s gasa, opao je tempo igre, što je svakako išlo u korist gostima. Pokušavali su izabranici Žarka Lazetića da vrše presing, preskakali su srednji deo terena u nadi da će ugroziti gol rivala, ali pravu šansu nisu dočekali.

U finišu meča TSC je primio i treći gol, kojima je Braga ugasila sve nade i sa velikom prednošću stiže u Bačku Topolu, ali i u predvorje Lige šampiona.

Sva dešavanja iz Portugala mogli ste da pratiiti u LIVE BLOG-u B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.