Džeko i Mhitarijan šokirali Milan, Inter dva koraka bliži finalu!

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 19:55

Džeko i Mhitarijan šokirali Milan, Inter dva koraka bliži finalu!

Fudbaleri Intera ostvarili su prednost posle prvog meča sa Milanom u polufinalu Lige šampiona.

Nominalno gosti, neroazuri su posle bolje igre u sjajnoj atmosferi slavili sa 2:0 (2:0) i tako stekli značajnu prednost uoči revanša.

Bio je ovo treći sudar velikih gradskih rivala u istoriji Lige šampiona, a tim Filipa Inzagija pokazao je više, pre svega u fazi napada, jer je svoje prilike na početku pretvorio u golove.

Malo ko je očekivao da će meč početi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako šokantno i da će izabranici Stefana Piolija veoma brzo kapitulirati!

Inter je furiozno krenuo i već posle prvog udarca na gol Edin Džeko je u osmom minutu doneo prednost nero-azurima.

Posle kornera sa leve strane, sa linije peterca je sjajno reagovao i poslao loptu u levi gornji ugao!

Nije se još stišala radost navijača Intera, kada se u 11. minutu mreža Milana zatresla po drugi put.

I ponovo katastrofalna reakcija odbrane, dozvolili su da jeftino budu izigrani, Henrik Mhitarijan se poput noža kroz puter zario kroz sredinu kaznenog prostora i neometan savladao Mainjana za 0:2.

Nije Milan znao kako da odgovori, ništa nije uspevalo domaćinu, koji je u prvom delu imao samo jedan dobar pokušaj, preko Kalabrije.

Na drugoj strani, u 31. minutu, sudija Manzano je prvo dosudio penal posle kontakta Lautara Martinesa i Tomorija u kaznenom prostoru, ali pošto je pogledao snimak, preinačio je svoju odluku.

U nastavku, Milan je krenuo ofanzivnije, odmah stigao do prilika, preko Brahima Dijasa u 49. i Masijasa dva minuta kasnije.

Imao je i Edin Džeko na drugoj strani u 53. minutu priliku za svoj drugi gol na meču, Mainjan je bio na mestu, da bi Milan u 63. minutu izdala i sreća.

Sandro Tonali je šutirao sa 14 metara, ali je pogodio desnu stativu.

I nekako se potom sve smirilo, Inter je držao meč pod kontrolom, Milan je delovao bezopasno, tako da ostaje da sve bude rešeno u revanšu 16. maja na istom mestu.

Sve detalje sa "San Sira" mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.