Dortmund ima lek za Njukasl – zlata vredna pobeda u grupi smrti VIDEO

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 18:50

Dortmund ima lek za Njukasl – zlata vredna pobeda u "grupi smrti" VIDEO

Fudbaleri Borusije Dortmund savladali su Njukasl rezultatom 2:0 (1:0) u 4. kolu grupe F Lige šampiona.

"Milioneri" su tako drugi put uzastopno savladali istog rivala i zaseli na prvo mesto na tabeli sa sedam bodova.

Šest ima Pari Sen Žermen, Njukasl je ostao na četiri, a Milan ima dva i od 21.00 dočekuje Kilijana Mbapea i drugove na "San Siru".

Nakon što je Njukasl deklasirao PSŽ sa 4:1, očekivalo se više od "svraka" u ovom dvomeču sa Dortmundom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ispostavilo se da nisu postigli nijedan pogodak. Zapravo, na tri od četiri meča Njukasl je ostao na "nuli".

Ima istine da su povrede osakatile tim Edija Haua, ali i ove večeri je bilo nekoliko promašaja koji su morali da završe u mreži.

Ipak, mora se reći da je Borusija bila ta koja je od starta bila konkretnija i jasnije pokazivala šta želi. I to je, posle dva šuta sa distance, Niklas Filkrug u 26. minutu pokazao golom za vođstvo.

Dortmund je "namirisao" da je Njukasl tanak u odbrani na levom boku, gde je od starta zaigrao Luis Hol.

Debitant sa 19 godina u Ligi šampiona je od 9. minuta imao žuti karton i bio nesiguran, a to je iskoristio Marsel Sabicer da uputi asistenciju za Filkruga koji je zakucao loptu u mrežu Nika Poupa.

U 36. minutu je Sabicer imao lepu priliku da duplira prednost, ali je njegov šut završio za malo iznad prečke.

Englezi su u drugom poluvremenu zaigrali nešto ofanzivnije i došli su do svojih prilika. Već u 48. minutu je Tino Livramento pobegao po desnoj strani, ali nije pronašao nikoga u petercu domaćih.

Opet je mladi Englez bio protagonista u 61. minutu najbolje šanse za Njukasl. Centrirao je "u trepavicu" na Žoelintona, a on zicer glavom poslao pored leve stative.

To je bio "poslednji voz" za Njukasl, ali ga nije uhvatio. Zato Dortmund jeste stavio tačku u 79. minutu.

Fenomenalno je kontri započeo dugim dodavanjem Adejemi za Julijana Brandta, a on krenuo dva na jedan ka golu.

"Zalomio" je Livramenta, koji je ostavljen na cedilu od strane saigrača, a Brandt je to iskoristio da sam završi akciju i postavi konačnih 2:0.

Sva dešavanja sa "Signal Iduna" stadiona i "Volksparka" pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.