Salah ubio Romu, Lovren i Milner je oživeli!

Izvor: Mondo, 24.Apr.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salah "ubio" Romu, Lovren i Milner je oživeli!

Majstorije Egipćanina nisu bile dovoljne da Liverpul već upiše finale u Kijevu, pa u Romi i dalje mogu da veruju da je čarobni revanš moguć.

Činilo se da je sve gotovo na "Enfildu" - ne samo po pitanju prvog meča, nego i revanša - kada je Mohamed Salah zaslužio ovacije u 75. minutu za blistavu predstavu sa dva gola i dve asistencije i ostavio svoje igrače sa 5:0, ali tu je Roma odbila da se preda.

Lovren je pogrešno procenio let lopte i Džeku dozvolio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gol u 81, a ubrzo potom je i Milner, koji je na ovom meču došao do osme asistencije u Ligi šampiona, skrivio penal.

Tim greškama je umanjena velika pobeda Liverpula kojom je tim Jirgena Klopa već možda mogao da računa na finale Lige šampiona, a Roma je dobila veliki podstrek pred revanš u Rimu gde je već jednom, protiv Barselone, stigla dva gola prednosti.

Da li može i tri?


Saznaćemo za osam dana na "Olimpiku".

LIVERPUL - ROMA 5:2 (2:0)

Uskoro opširnije...

Možda ćemo više znati već posle prvog duela Liverpula i Rome na Enfildu (20.45, TV Arena Sport 1), ali ako nas je nešto dosadašnji tok takmičenja u Ligi šampiona naučio, onda je to da ne otpisujemo baš nikoga i baš nikada sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Roma je pravi primer za to pošto se vratila posle 4:2 u Barseloni za slavlje u Rimu (3:0), dok je Liverpul eliminisao najdominantniji tim Engleske (ukupno 5:1), iako su ih svi otpisali pre prvog meča.

TRENUTNI REZULTAT: LIVERPUL - ROMA 5:2 (2:0)

Dva mlada trenera Jirgen Klop (50) i Euzebio di Frančesko (48) odlično su posložili svoje timove ove sezone i do sada su u ovom takmičenju bili garant zabave i dobrog fudbala, a nadamo se da će tako biti i u međusobnom duelu.

Roma igra za svoje drugo finale još od 1984. godine kada su baš u Rimu izgubili od Liverpula (i obavezno pročitajte tekst o njihovom tadašnjem kapitenu Agostinu), dok su "redsi" jedan od najuspešnijih timova u istoriji Lige šampiona, mada su poslednjih nekoliko godina čak i preskakali grupnu fazu, pa su tako čak pet puta podizali "ušatog".

U startnim postavama nema velikih iznenađenja, Klop će se osloniti na Salaha koji briljira ove sezone (41 gol), dok je Di Frančesko opet izveo tim u formaciji 3-4-3, kao protiv Barse.

LIVERPUL: Karijus - Robertson, Van Dajk, Lovren, Aleksander-Arnold - Milner, Henderson, Oks (od 17. Vajnaldum) - Mane, Salah (od 74. Ings) i Firmino.

ROMA: Alison - Facio, Manolas, Žesus (od 67. Peroti) - Kolarov, Strotman, De Rosi (od 67. Gonalon), Florenci - Najngola, Under (od 46. Šik) i Džeko.

Meč sudi Feliks Brih iz Nemačke.

U drugom polufinalu sastaju se Bajern Minhen i Real Madrid.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! 5:2!

85' - SMANJUJE ROMA! 5:2! Peroti!

85' - PENAL! Džejms Milner je igrao rukom u kaznenom prostoru…

81' - GOL! ROMA SMANJUJE! 5:1!

Konačno nešto i od "vučice" u nastavku meča... Rađa Najngolan je poslao dugu loptu, Lovren je "zaplivao", pala je lopta pravo Džeku na nogu, a ovaj fantastično reaguje i matira Džeka. Besan je Karijus, besan je Klop...

74' -
Lovren dobija žuti karton, a posle dugo vremena smo videli šut Rome - Patrik Šik. Jirgen Klop čuva Salaha i povlači ga iz igre. Dani Ings u igri.

69' - GOL! PETI GOL LIVERPULA! FIRMINO!

Ne postoji odbrana Rome, bliži se katastrofa kao u Mančesteru...

Fantastičan centaršut Milnera, najmanje spektakularan gol, ali ipak gol. Očajni Kevin Strotman je ostao između Van Dajka i Firmina, lopta o travu - u mrežu!


James Milner now has more assists than any player ever in a single Champions League campaign.

— DaveOCKOP (@DaveOCKOP) April 24, 2018

67' - Peroti i Gonalon na terenu umesto De Rosija i Žesusa.

62' - GOOOOOL! FIRMINO! 4:0!

Ovo deluje prelako!

Salah je zaplesao na desnoj strani, Žesus nije uspeo ni da ga izblokira, a Egipćanin je na drugoj stativi pronašao Firmina koji dolazi do gola, zasluženo!


Firmino scores! 4-0. Mohamed Salah has been involved in all four. Two goals, two assists. pic.twitter.com/gXligqmtLt

— Mootaz Chehade (@MHChehade) April 24, 2018

60' - Ne spušta Liverpul nogu sa gasa!

Odbranio se Alison nekako, šutirali su redom Salah i Milner

56' - GOL! MANE! LIVERPUL VODI 3:0!

Sjajna lopta iz dubine, poslao je Aleksander-Arnold pošto je Kolarov izašao na njega, Salah je dobio loptu (ofsajd), a onda nije bio sebičan i dodao je za Manea koji pentira lako, sa šest-sedam metara.


Salah setting up Mane rather than going for the hattrick is one of the most unselfish things I’ve seen ever. Class act from Salah to assist Mane rather than looking to score. pic.twitter.com/5eVepPnmF5

— Samue (@VintageSalah) April 24, 2018

55' - Lopta u prostor za Manea - ofsajd! Diskutabilno...

50' - Miran početak drugog poluvremena, pa opasan napad Liverpula kada je lopta krenula ka Salahu koji je danas namučio sva tri štopera Rome.

Foto: (Peter Byrne/PA via AP)

45' - SALAH! GOL! LIVERPUL VODI 2:0!

Ludilo - Liverpul za deset sekundi od gola do gola!

Van Dajk je ispucao loptu nakon napada Rome, Firmino je zadržao loptu, izbacio Salaha u prvi plan, a ovaj na majstorski način prebacuje Alisona, lopta se ušetala u mrežu...


SALAH AGAIN. Phenomenal composure! #LIVROMpic.twitter.com/PC3f7L12IX

— Qamar (@QamarShafiq13) April 24, 2018

38' - LOVREN!

Sam kao duh ostao je Hrvat i pogodio prečku... Veliki nalet Liverpula.

36' - MOHAMED SALAH! GOL! 1:0!

Majstorija, još jedna!

Pravi "karambol" na polovini Rome, nekoliko nedosuđenih faula Briha, pustio je da se igra fudbal, a lopta je u nastavku akcije stigla do Salaha koji se namestio na levu nogu, pogledao ka golu, gađao rašlje - i pogodio ih je. Savršeno...

Nije proslavio gol protiv bivšeg kluba!


| 1-0 @MoSalah#lfcpic.twitter.com/XYarf7PsWf

— Watch LFC (@Watch_LFC) April 24, 2018

34' - Gol! Ne, ofsajd!

Zatresla se mreža Alisona Bekera, ali nakon očiglednog ofsajda Manea. Robertson je poslao odličnu loptu, a Senegalac bio brži od odbrane.

Foto: ArenaSport/Screenshot

28' - MANE! Promašaj!

Prvi put je "pukla" odbrana Rome, Firmino je izbacio Manea u trk sa polovine terena na samog Alisona, pobegao je Manolasu, brži je bio Senegalac, a onda ispalio loptu na tribine. Minut kasnije brz napad po desnoj strani, povratna za Manea, sad na visinu penala - i opet tribine!

Brzo još jedna šansa, "upalio" se Enfild!


Sadio Mane with a great touch, but can't finish it off... pic.twitter.com/MRZXjl60nH

— 10 (@10appofficial) April 24, 2018

27' - Žesus prvi u beležnici Briha.

19' - KOLAROV!

Tuče srpski kapiten svojom poznatom "levicom" posle kornera, sa udaljenosti od 22-23 metra koja njemu najviše odgovara, a Karijus ne ceni najbolje loptu koja mu prolazi kroz ruke i pogađa prečku.

Strašan udarac!


That was only Kolarov on about 30% power too

— Michael Cox (@Zonal_Marking) April 24, 2018

17' - Čembrlen već mora iz igre. Prilikom jednog trka za Kolarovim, kada je uklizao i iskrenuo koleno došlo je do povrede, pa ga menja Vajnaldum.

Foto: Screenshot/Arena Sport

8' - Čembrlen je protiv Sitija pocepao mrežu sa distance, sada tuče - pravo u Alisona.

5' - Neobična situacija, pomoćni sudija je već pokvario zastavicu kojom maše za ofsajd i brzo je dobio zamenu... Odmah preti Firmino, oštro kroz kazneni - bio je ofsajd, ali sudija koji nije namestio zastavicu nije mahao.

You had one job pic.twitter.com/gGlcz9YzSk

— Bilal B. (@JuveBillz) April 24, 2018

3' - Strotman! Salah!

Prva preti Roma. Lepa akcija, Džeko je odložio loptu na krilo za nastavak napada, pa na ivicu kaznenog prostora za Holanđanina koji tuče iz prve, ali loptu u ruke hvata Karijus. Kontra na drugoj strani, Salah sa desnog krila u sredinu - isti ishod, sada Alison sjajan

1' - Meč je počeo!

- Spektakl pred početak!

Foto: AP Photo/Dave Thompson)

- Šta Džeko kaže o svom bivšem saigraču Salahu? OVDE!

- Pročitajte šta je uoči meča rekao Jirgen Klop... OVDE!
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.