AUTOGOL NEDOVOLJAN: Zvezda kasno počela da igra, Lajpcig odneo tri boda

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 21:16

AUTOGOL NEDOVOLJAN: Zvezda kasno počela da igra, Lajpcig odneo tri boda

Nemački klub obezbedio plasman u osminu finala.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od Lajpciga sa 2:1 (1:0) u meču četvrtog kola grupe G u okviru Lige šampiona i tako i teoretski ostali bez ikakvih šansi da se eventualno bore za durgo mesto u grupi i plasman u osminu finala. Lajpcig je ovim trijumfom obezbedio plasman u narednu fazu, a crveno-belima preostaje da se bore sa Jang Bojsom za treće mesto.

Početak meča nije bio dobar za Crveno zvezdu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Izabranici Baraka Bahara bili su potpuno sabijeni na svoju polovinu odmah na startu i već u 8. minutu je Simons postigao lep gol protiv nemoćnog Glazera pošto je praktično neometano šujtirao sa 16 metara za vođstvo 1:0. Kao što je običaj ove sezone, tek tada su crveno-beli počeli da igraju i imali solidnu prilikku u 11. minutu kada Kraso nije dobro zahvatio glacvom posle centaršuta Rodića, da bi u 17. minutu Milivojević centrirao sa druge strane, golman Blasvih loše reagovao, ali je uspeo da bude brži od Ivanića. Međutim, ispostavilo se da je to bilo sve od domaćina u prvom poluvrmenu. Lajpcig je lako dolazio do gola Zvezde kao što je to učinio Šeško u 24. i 25. minutu, ali nije precizno šutirao. Usledilo je 15 minuta bez prilika sve do 40. minuta kada je Hajdara šutieao neprecizno sa 16 metara, da bi minut kasnije i Openda pokušao neprecizno. Imao je Lajpcig još dve prilike do kraja poluvremena, ali su Openda i Forsberg bili neprecizni.

Kao da je potpuno drugi tim Zvezde istrčao na teren u drugom poluvrmeenu. Počeli su crveno-beli od starta sa pritiskom i brzo se Endijae našao u šansi ,ali je previše zakomplikovao pa je prilika propala. Kanga je u 51. minut probao neprecizno sa 30 metara, a dva minuta kasnije prvi put su u nastavku zapretili gosti preko Opende, ali je Glazer odlično reagovao. Nastavila je Zvezda sa napadima, ali je do naredne šanse čekala do 74. minut kada je Olajnika dobro šutirao sa 11 metara, ali je Blasvih još bolje odbranio.

Samo tri minuta kasnije stigla je kazna, Openda je lako izašao na kraj sa Rodićem i savladao Glazera za vođstvo gostiju 2:0. Ipak, samo četiri minuta kasnije Zvezda je smanjila na 2:1. Kanga je posle kornera najverovatnije želeo da centrira, ali je lopta zakačila Henrihsa i završila u golu Lajpciga što je dalo nadu crveno-belima. Kanga je i u 89. minutu još jednom pokušao iz velike daljine neprecizno, da bi minut kasnije Openda šutirao,ali je Glazer ponovo bio na visini zadatka. Poslednju priliku i to najbolju na meču Zvezda je propustila u drugom minutu sudijske nadokande kada je šosle centaršuta Olajinka šutirao iz okreta, ali je Blasvih praktično sačuvao pobedu svom timu, pa je ostalo 2:1.

CRVENA ZVEZDA - LAJPCIG 1:2 (0:1)

STADION: Rajko Mitić

SUDIJA: Danijele Orstao (Italija)

STRELCI: Henrihs AG 81 - Simons 8, Openda 77

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Điga, Dragović, Rodić (od 85. Katai), Mijailović (od 46. Nedeljković), Hvan, Kanga, Lučić (od 78. Mijatović), Ivanić (od 69. Olajinka), Bukari, Kraso (od 46. Endiaje).

LAJPCIG: Blasvih, Henrihs, Lukeba, Simakan, Raum, Hajdara (od 83. Zajvald), Šlager (od 83. Kampl), Simons (od 75. Karvaljo), Forsberg (of 70. Baumgartner), Openda, Šeško (od 70. Klosterman)

DRUGO POLUVREME

PRVO POLUVREME
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VEĆ KUVA ISPRED MARAKANE: Pogledajte atmosfera pred duel Zvezde i Lajpciga (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023

Crveno-beli traže prvu pobedu...Fudbaleri Crvene zvezde od 21 čas dočekuju Lajpcig u četvrtom kolu Lige šampiona...Tim Baraka Bahara je u dosadašnjem toku elitnog takmičenja osvojio jedan bod i duelu sa Lajpcigom će tražiti prvu pobedu...Atmosfera ispred stadiona Rajko Mitić pola sata pre meča...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Lajpcig pobedio Zvezdu i u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2023, 00:07

Fudbaleri Crvene zvezde izgubii su večeras s 2:1 od Lajpciga u četvrtom kolu Grupe G Lige šampiona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

UEFA obradovala zvezdaše pred Lajpcig!

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Nov.2023

Evropska kuća fudbala (UEFA) odlučila je danas da ublaži kaznu Crvenoj zvezdi i poveća kapacitet stadiona „Rajko Mitić“ za sutrašnju utakmicu četvrtog kola grupne faze Lige šampiona između Crvene zvezde i Lajpciga.. UEFA je prvobitno odlučila da Zvezda zbog diskriminatornog ponašanja navijača...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Šta je potrebno Zvezdi za evropsko proleće?

Izvor: B92, 08.Nov.2023

Crvena zvezda je posle poraza od Lajpciga (2:1) u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona, ostala bez šanse za plasman u plej-of, ali ne i proleća u Evropi.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.