Spektakl na San Siru – Milan srušio Napoli

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 19:56

Spektakl na San Siru – Milan "srušio" Napoli

Fudbaleri Milana pobedili su Napoli rezultatom 1:0 u prvom četvrtfinalnom meču Lige šampiona.

Mnogi će reći da je Napoli ove sezone najbolja ekipa u celoj Evropi, ali se na gostovanju u Milanu nisu najbolje proveli.

Rosoneri su uspeli da pobede minimalnim rezultatom i da sa prednošću krenu ka revanšu na jug Italije na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Napoli je opasno krenuo i već u prvom minutu preko Kvereckelije uspeo da zapreti koji je posle 50 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekundi šutirao na gol, pa je Krunić sa gol linije morao da skloni loptu ne bi li njegov tim imao zaostatak.

Definitivno možemo reći da je Napoli dominirao na startu utakmice i posle prvog, takođe u četvrtom minutu preko Angise zapretio, a Manjan je njegov snažan udarac morao da boksuje.

Već u 12. minutu stiže nova "bomba" na gol Milana, Zjelinski je šutirao iz malo veće udaljenosti, ali je golman Milana bio dobro postavljen i otklonio opasnost ovog razornog udarca.

Kako je vreme odmicalo tako se pritisak Napolitanaca stišavao, pa je domaći tim preko Rafaela Leaa zapretio iz jednog kontra napada, ali je bio neprecizan i lopta ide pored gola.

Dugo se ništa vredno pomena nije dogodilo, da bi tamo u 40. minutu viđen i gol! Išla je kontra Milana, da bi nešto neprecizniji pas Leaa maltene presekao Benaser i poslao neodbranjivi udarac u gol Napolija.

Milan je tim pogotkom od 40. minuta imao prednost od 1:0... To, ipak, nije bilo sve. U 46. minutu prvog poluvremena je posle jednog centaršuta Simon Kjer pogodio prečku!

Mogao je Milan i do vođstva od 2:0, ali to se nije dogodilo...

Na startu drugog poluvremena je Napoli bio opasniji, baš kao na početku meča, pa u 50. minutu Elmas pogađa prečku! Nema gola za goste, ali inicijativa ostaje.

Znao je Stefano Pioli da će morati da umrtvi igru i da na taj način onemogući Napoli da dođe do izjednačenja, što se i dogodilo. Nismo imali mnogo toga da vidimo u drugom poluvremenu i "Rosoneri" su uspešno držali prednost.

Sve je bilo dosta lakše od 75. minuta kada je Angisa zaradio crveni karton i ostavio Napoli sa desetoricom. Gosti su još nekoliko puta probali da izjednače, ali je golman Milana bio maestralan.

Sve u svemu, nakon prvih 90 minuta fudbala jasno je da je Milan bio bolji rival i zasluženo nosi gol prednosti pred revanš na jugu Italije na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Mečeve pratite UŽIVO putem LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.