UEFA zove Ronaldov Al-Nasr u Ligu šampiona!?

Izvor: B92, 15.Nov.2023, 14:32

UEFA zove Ronaldov Al-Nasr u Ligu šampiona!?

UEFA planira da pozove ekipu Al Nasra da učestvuje u Ligi šampiona sledeće sezone, javlja novinar iz Saudijske Arabije Ali Al-Harbi.

Kako je naveo Al-Harbi, UEFA će pozvati Saudijce da igraju u LŠ od sledeće sezone, ali glavni razlog za to nije Portugalac Kristijano Ronaldo koji trenutno briljira u dresu ovog kluba.

Al-Harbi je naveo da će ih krovna kuća evropskog fudbala pozvati u LŠ jer su među "tri najpoznatija kluba na svetu" i "veoma su popularni među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evropskom publikom".

Zbog toga Al-Nasr planira dodatna pojačanja kako bi bio konkurentan najboljim evropskim klubovima.

"Al-Nasr će dovesti zvezde iz svetskih klubova na kraju sezone. Uzdrmaće letnji prelazni rok i podsetiti na eru Real Madrida kada je doveo Zidana, Ronalda, Figa, Bekama i Roberta Karlosa", piše Al-Harbi.

Inače, Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera koji su ikada igrali LŠ, te bi sa oduševljenjem prihvatio ponovno igranje u elitnom takmičenju.

Ranije je postao prvi fudbaler koji je osvojio pet puta LŠ, a takođe je stigao do brojke od 140 pogodaka što je više od bilo kog igrača koji je ikad igrao u ovom takmičenju.

Zimus je svojim transferom u Saudijsku Arabiju pokrenuo lavinu prelazaka fudbalskih zvezda iz Evrope u ovu arapsku kraljevinu.

Osim Ronalda, za Al-Nasr, koji zaostaje četiri boda za liderom Al-Hilalom u saudijskoj Pro ligi, igraju još Sadio Mane, Marcelo Brozović, Otavio, Ajmerok Laport, Aleks Teleš, David Ospina...

Podsetimo, sledeće sezone više neće biti standardne grupne faze sa osam grupa po četiri tima nego će LŠ brojati 36 klubova od kojih će svaki tim imati po osam utakmica, četiri kod kuće i četiri u gostima.

Osam prvoplasiranih će ići direktno u šesnaestinu finala dok će pozicionirani od 9. do 24. mesta ući u plej-of kako bi izborili mesto u nokaut fazi.

Ekipe od 25. do 36. mesta će biti eliminisane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.