UEFA UPLATILA NOVAC: U FSS i srpske klubove stiže više od 800 hiljada evra (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA UPLATILA NOVAC: U FSS i srpske klubove stiže više od 800 hiljada evra (FOTO)

Sve je jasno.

UEFA će na račun FSS uplatiti 812.260 evra, koji će se zatim raspodeliti ravnopravno srpskim klubovima. Novac koji će biti uplaćen će se raspodeliti na osnovu "razvoja mladih igrača" koji su ponikli u srpskim klubovima. UEFA je pre nekoliko godina uvela pravilo da klubovi iz "malih zemalja" dobijaju određeni novac na osnovu toga što proizvode igrače, a njihovi klubovi ne mogu da se domognu Lige šampiona ili Lige Evrope.

European clubs receive >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << payments from UEFA for development of youth and community programmes.

https://t.co/dqtj33jFTU

— UEFA (@UEFA) 19. октобар 2017.

Partizan i Zvezda u sezoni 2016/17 nisu igrali u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, pa će zbog toga dobiti određenu kompenzaciju, a koliko će od sume koju je uplatila UEFA pripasti crno, a koliko crveno-belima, odlučiće organi FSS, čiji je zadatak da parvilno rasporedi novac prema zaslugama svim klubovima iz srpske elite.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.