U kom šeširu Lige šampiona će biti Zvezda?

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 20:06

U kom šeširu Lige šampiona će biti Zvezda?

Crvena zvezda je postala prvi srpski klub koji će bez kvalifikacija, direktno iz domaćeg šampionata, igrati grupnu fazu Lige šampiona.

To joj je omogućila dobra pozicija srpskog šampionata na UEFA listi, famozno 11. mesto, ali i nastavak dominacije u Srbiji koja će se nastaviti šestu godinu uzastopno.

Nakon što je sa 4:1 savladan TSC i titula matematički osigurana, vreme je da se misli u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usmere ka elitnom takmičenju.

Pre svega, zvezdaše zanima u kom će delu "bubnja" na žrebu njihov omiljeni klub biti, a dilema će potrajati između trećeg i četvrtog šešira.

Prema trenutnoj situaciji, Zvezda je u četvrtom, ali ima izgleda da se situacija popravi i da "uskoči" u treći šešir pošto je trenutno samo jedno mesto "ispod crte".

Ključno je to kako će se razviti šampionati u Češkoj i Ukrajini. Zvezdi ne bi odgovaralo da Slavija Prag, odnosno, Šahtjor, osvoje titulu u svojim zemljama.

Slavija i Sparta su trenutno poravnati na vrhu tabele u Češkoj, dok se u Donjecku polako hladi šampanjac, iako bi Dnjepar-1 mogao da ga ugrozi u finišu sezone.

Zvezdi bi odgovaralo da Njukasl u Engleskoj ostane na mestu koje vodi u Ligu šampiona jer je slabije rangiran od crveno-belih, baš kao i da Lajpcig ne ode u elitno takmičenje u Nemačkoj, jer "bikovi" imaju bolji koeficijent.

Čak i ukoliko Zvezda po završetku evropskih šampionata ne obezbedi treći šešir, to bi moglo da se desi ispadanjem u kvalifikacijama onih timova koji su bolje rangirani od srpskog kluba.

To su Ajaks, Rendžers, Braga, Šahtjor, Dinamo Zagreb... Svako njihovo ispadanje povećalo bi Zvezdine šanse da dođe do trećeg šešira, a samim tim i većeg finansijskog bonusa koji deli UEFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.