Izvor: Blic, 11.Okt.2016, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trofej UEFA Lige šampiona stigao u Derventu

Pehar UEFA Lige šampiona izložen je danas u Derventi u okviru turneje po BiH, koju predstavlja UniKredit banka.

Nakon Sarajeva i Tuzle, građani Dervente i susednih opština moći će danas da se fotografišu sa čuvenim peharom i posete izložbu u kamionu, koji je specijalno napravljen za Turu trofeja UEFA Lige šampiona.

Trofej će u Derventi biti izložen do 20.00 časova ispred Hiper kort marketa.

Direktor UniKredit banke Banjaluka Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pehar rekao je da pehar UEFA Lige šampiona po drugi put dolazi u BiH, u okviru turneje u pet zemlja i 16 različitih gradova.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je danas istorijski sportski dan za Derventu.

- Nije slučajno da je Derventa izabrana da bude domaćin događaja na kojem se izlaže slavni pehar. Naš grad ima tri premijerligaša i dosta mladih sportista koji uspešno nastupaju i promovišu Derventu - rekao je Simić.

Multimedijalna izložba u improvizovanom izložbenom prostoru omogućila je fudbalskim fanovima da uživo vide suvenire sa najvažnijih utakmica, te da testiraju svoje fudbalsko znanje, učestvujući u različitim igricama i na taj način osvoje zanimljive poklone.

Osim izložbe organizovan je i sportski događaj za štićenike Centra za socijalni rad i Centra za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost" Derventa, a potom i za polaznike sportskih škola iz Dervente, Doboja, Modriče, Broda, Jelaha, Broda i Slavonskog Broda.

Prva stanica trofeja u BiH bila je Sarajevo, a potom Tuzla, a nakon Dervente čuveni pehat biće izložen u Bihaću 14. i 15. oktobra.

Ovogodišnja Tura trofeja UEFA Lige šampiona, koju predstavlja UniKredit, bila je organizovana u Rumuniji i Srbiji, a nakon BiH nastavlja put u Hrvatsku i Mađarsku.

Od 2009. do 2015. godine više od 600.000 ljudi iz 16 zemalja imalo je priliku da poseti Turu trofeja UEFA Lige šampiona.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.