Tranasparent Stop nasilju nad ženama na utakmici na stadionu Rajko Mitić

Izvor: Beta, 18.Sep.2018, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tranasparent Stop nasilju nad ženama na utakmici na stadionu Rajko Mitić

Na svim utakmicama Lige šampiona koje Crvena zvezda u Beogradu igra protiv Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula na stadionu "Rajko Mitić", na istočnoj tribini biće postavljen 17 metara dug transparent sa natpisom "Stop nasilju nad ženama" ovog puta na engleskom jeziku, saopštilo je večeras Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije.To je dogovor i zajednička akcija Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i FK Crvena zvezda, koji se i ove godine priključio akciji borbe protiv nasilja nad ženama.Svesni ogromnog problema koji pogadja ne samo Srbiju, Fudbalski klub Crvena zvezda i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost smatraju značajnim da iz Beograda pošalju jasnu poruku u svet da je nasilje nad ženama nedopustivo i da nijedna žena više ne sme da bude ubijena, navodi se u saopštenju.Kako se dodaje, svaka treća žena u svetu, pa i Srbiji, žrtva je nekog vida nasilja, bilo fizičkog, psihičkog ili seksualnog. Samo u Srbiji od početka godine ubijene su 24 žene u porodičnom i partnerskom nasilju, a u poslednjih deset godina više od 350 žena."Odgovornost svih nas je da ne zatvaramo oči pred nasiljem, već da nasilnike prijavimo i žene ohrabrimo da se protiv toga bore", ističe se u saopštenju.Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog ...
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Crvena Zvezda

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo kako poznati NAVIJAJU ZA ZVEZDU u utakmici sa Napolijem, Aca Lukas ODUŠEVIO SNIMKOM

Izvor: Blic, 18.Sep.2018

Srpski klub Crvena Zvezda večeras igra protiv italijanskog Napolija, a poznate ličnosti podržale su omiljeni tim na originalne načine.

Nastavak na Blic...

"Hvala Zvezdi, milioni su videli transparent"

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 14:18

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović zahvalila je FK Crvena zvezda. Ona se zahvalila na zajedničkoj akciji tokom utakmice Lige šampiona protiv Napolija i poruke "Stop nasilju nad ženama".

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.