Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 21:19

Topovi ponovo pucaju, Lester nam vratio Premijer ligu! (VIDEO)

Opet otvoreno pitanje: ko će u Ligu šampiona?

Arsenal se otkačio, Lester ukočio! Najkraći epilog onoga što smo videli u uvodnim mečevima večerašnjeg programa u Premijer ligi. Tobdžije su uz dva gola Pjer-Emerika Obamejana deklasirale grešni Norič s 3:0, dok su Lisice nastavile da hramlju u post-korona periodu s tim da su se ovog puta zateturale i korak nazad i posle dva remija pretrpele i poraz. Na gostovanju kod Evertona 2:1 za domaći tim i ozbiljno ugrožen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lesterov plasman u Ligu šampiona.

Istina, Lester nam je tako vratio Premijer ligu pošto se činilo da će završnica biti lišena prave drame. Znalo se da titula ide Liverpulu, da je Mančester Siti drugi i slutilo je na to da će Lester i Čelsi uspeti da zadrže dva preostala mesta koje znače Ligu šampiona te da će nam ostati samo da sačekamo da li će Uefa zaista izbaciti Građane iz Evrope pa da onda s uživanjem pratimo borbu za peto mesto.

Međutim, Lester se sapleo. Prvo na gostovanju kod Votforda, pa onda u sudaru sa Brajtonom i sad na Gudisonu. Navijači su očekivali bar sedam bodova, Lisice su uzele – jedan. I sad je mrtva trka za to poslednje mesto u Ligi šampiona, pošto su i Mančester junajted i Vulverhempton na svega tri boda zaostatka za Lisicama. Čelsi bi mogao da im odmakne na pet stepenika, ako večeras u gradskom derbiju savlada Vest Hem, kome su bodovi neophodni za opstanak.

Bili su i Bornmutu, pa ga je Njukasl pregazio sa 4:0 uz odličnu partiju Alena-San Maksimina i brojne greške u odbrani domaćeg tima. Toga je bilo i u Londonu, pa se Arsenal konačno raspucao, iako je i danas igrao bez Mesuta Ozila (zvanično problemi s leđima) i Matea Genduzija (nezvanično spakovan za prodaju).

Arsenal je tako vezao i treću uzastopnu pobedu, računajući i onu u Kupu protiv Šefild junajteda, čime je značajno popravio atmosferu oko kluba nakon dva neuspeha odmah po nastavku sezonu. Doduše, ne bi Tobdžije smele da padaju u preteranu euforiju, jer je dvostruki strelac Pjer-Emerik Obamejan oba gola postigao posle kardinalnih grešaka gostujućeg tima. I mada se rezultat na Emirejstu dao naslutiti otkako je utakmica počela, pitanje je šta bi bilo da Noričov golman Tim Krul nije Tobdžijama poklonio vođstvo od 1:0.

Posle je sve bilo mnogo lakše, Granit Džaka, nije možda vrhunski igrač, ali jeste nedostajao ovakvom Arsenalu, pa opet Obamejan, opet posle protivničke greške… Osmeh se ponovo vratio u svlačionici i bar na kratko oterao kritičare, pa i Arsenal može da nastavi da se nada Evropi… Samo u Ligi Evrope doduše.

Liga šampiona je ipak ono što nas sve najviše zanima. Osim možda ljude u Lesteru? Tragično loš početak meča uslovio je golove Ričarlisona i Gilfija Sigurdsona sa penala koji je skrivio Vilfred Ndidi nespretnom rukom u svom kazneno prostoru. Keleči Iheanačo je kasnije uspeo samo da ublaži poraz, ne i razočaranje navijača.

Cela ova dvomesečna pauza kao da je najmanje prijala Lesteru. Neverovatan pad u igri tima Brendana Rodžersa otkako je prvenstvo nastavljeno.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota

Aston Vila - Vulverhemton 0:1

/Dendonker 62/

Nedelja

Votford – Sautempton 1:3 (0:1)

/Bednarek 79ag - Ings 16, 70, Vord-Prauz 82/

Ponedeljak

Kristal Palas – Barnli 0:1 (0:0)

/Mi 62/

Utorak

Brajton - Mančester Junajted 0:3 (0:2)

/Grinvud 16, Bruno Fernandes 29, 50/

Sreda:

Arsenal – Norič 3:0 (2:0)

/Obamejan 33, 67, Džaka 37/

Bornmut – Njukasl 0:4 (0:2)

/Gejl 5, Longstaf 30, Almiron 57, Lazaro 77/

Everton – Lester 2:1 (2:0)

/Ričarlison 10, Sigurdson 16 – Iheanačo 51/

Četvrtak

19.00: (3,60) Šefild junajted (3,25) Totenhem (2,15)

21.15: (2,15) Mančester siti (3,45) Liverpul (3,35)

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.