Tenerife je treći u Ligi šampiona

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 19:03

Tenerife je treći u Ligi šampiona

Košarkaši Tenerifea pobedili su Unikahu rezultatom 84:79 u borbi za treće mesto u FIBA Ligi šampiona.

Tenerife nije odbranio šampionsku titulu ove sezone, pošto su nakon poraza od Aleksandra Džikića i Hapoela otišli u bitku za treće mesto.

Tamo su posle drame pobedili ekipu Unikahe i došli do trećeg mesta u Ligi šampiona.

Ključna razlika je napravljena u drugoj četvrtini kada su izabranici Ćusa Vidorete taj kvartal dobili rezultatom 22:9 i na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poluvreme otišli sa velikih 53:38 odnosno 15 poena prednosti.

Uspela je Unikaha da se vrati, posebno u poslednjem kvartalu kada su nadoknadili razliku i umalo došli do senzacionalnog preokreta, ali je na kraju Tenerife slavio.

Najefikasniji je bio igrač Unikahe Kendrik Peri koji je ubacio 20 poena i bio jedini dvocifreni u svom timu. Što se tiče Tenerifa, po 12 poena imali su Šermadini i Fernandes, po 11 Kuk i Dornekamp, a po 10 Abromaitis, Sastre i Uertas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.