Tandem Igor-Tales slomio otpor Nišlija

Izvor: KGsport.info, 27.Okt.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tandem Igor-Tales slomio otpor Nišlija

RAZBUDIO „STUDENTE“: Brazilac Igor (Foto: ekonomac.com)

Kragujevački Ekonomac upisao je i petu pobedu u Prvoj futsal ligi Srbije ove sezone, nakon što je večeras sa 7:0 (1:0) porazio nišku Kalču u utakmici petog kola. Iako ovaj trijumf deluje prilično ubedljivo, šampion Srbije slomio je otpor Nišlija tek u poslednjih petnaestak minuta susreta, pre svega zahvaljujući sjajnom brazilskom tandemu Igor – Tales.
Sve je počelo kao poručeno za šampiona Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << pošto je odbrana Kalče kapitulirala već u trećem minutu. Igor je izveo korner, a Tales uhvatio volej sa nekih 12-13 metara i smestio loptu u mrežu gostiju iz Niša.
Očekivalo se tada da će do odlaska na odmor domaćin obezbediti zavidnu rezultatsku zalihu, ali se to nije dogodilo. Golman Kalče Pavlović branio je odlično, a Kragujevčani nisu imali ni sreće u završnici poluvremena, kada je Igor pogodio okvir gola.
Nišlije su u toku prvih dvadeset minuta utakmice samo dva puta ozbiljnije zapretile, i to preko Tasića u 10. i Ristića u 18. minutu.
Na novu radost simpatizeri Ekonomca morali su da čekaju sve do 27. minuta, kada je u jednoj kontri domaćeg tima Igor ostao sam na polovini Kalče i preciznim udarcem udvostručio prednost svoje ekipe.
Samo minut kasnije mreža Kalče zatresla se po treći put. Ponovo je Igor bio strelac nakon izgubljene lopte gostiju na sredini terena i pravovremene asistencije Talesa.
U 31. i 32. minutu Igor i Tales su zamenili uloge. Sada je nekadašnji igrač Barselone i Kairata bio asistent, a Tales egzekutor za ubedljivih 5:0.
U 33. minutu u listu strelaca upisao se i treći Brazilac u redovima Ekonomca Simi, posle duplog pasa sa Matijevićem. Tačku na ovaj susret stavio je kapiten Rnić u 38. minutu.
Gosti iz Niša, koji su se i pored sedam primljenih pogodaka predstavili u dobrom izdanju, imali su na 26 sekundi pre kraja priliku da iz kaznenog udarca sa deset metara dođu makar do počasnog pogotka, ali je Maksimović šutirao preko gola.
EKONOMAC – KALČA  7:0 (1:0)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“.
Gledalaca: 200.
Sudije: Burojević (Čačak) i Bojović (Lučani).
Strelci: 1:0 Tales u 3, 2:0 Igor u 27, 3:0 Igor u 28, 4:0 Tales u 31, 5:0 Tales u 32, 6:0 Simi u 33, 7:0 Rnić u 38.minutu.
Žuti karton: Ristić (Kalča).
Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 7 (1+6) , Kalča 7 (3+4).
EKONOMAC: MOMČILOVIĆ, IGOR, RNIĆ, TALES, SIMI, Matijević, Ramić, Lazarević, Stojković, Ivanković, Borisov, Rajčević, Kopanja. Trener: Predrag Rajić.
KALČA: PAVLOVIĆ, TASIĆ, MAKSIMOVIĆ, MATEJEV, STOJADINOVIĆ, M. Petrović, S. Petrović, Ristić, J.Đorđević, Stojanović, M. Đorđević, Despotović, Stefanović. Trener: Vojkan Vukmirović.
Nakon ove utakmice igrači Ekonomca sele se na Zlatibor, gde će obaviti osmodnevne pripreme kako bi što spremnije dočekali turnir Elitne runde UEFA Futsal kupa u drugoj polovini novembra.
Narednu utakmicu u Prvoj futsal ligi Srbije popularni „studenti“ odigraće u ponedeljak, 6. novembra, kada će u hali „Jezero“ ugostiti valjevski RB.

M. Pasuljević
Video: IP Sport Media

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.