Tadić pečatirao pobedu Ajaksa – velika borba za Ligu šampiona

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 22:01

Tadić pečatirao pobedu Ajaksa – velika borba za Ligu šampiona

Fudbaleri Ajaksa upisali su novi trijumf u okviru holandske Eredivizije, pošto su u 29. kolu bili bolji od Emena rezultatom 3:1 (2:0).

Ponovo je strelac za "kopljanike" bio kapiten Dušan Tadić, koji je stavio pečat na pobedu na "Johan Krojf" areni u 80. minutu.

Bila je to prelepa akcija koju je započeo Berghuis prelepim pasom u prostor za Konseisaa.

Usledila je asistencija za Tadića koji je primio loptu i veoma efektno pogodio donji desni ugao za konačnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3:1.

Prethodno su Horhe Sančes golom, a onda i asistencijom za Stivena Bergvajna, doneli 2:0 na poluvremenu, dok je neizvesnost u završnicu uneo Džeremi Antonise.

Sve dok je nije rešio Dušan Tadić, svojim devetim golom ove sezone, uz čak 16 asistencija.

Do kraja sezone, a svaki tim odigraće još po pet utakmica, vodiće se velika borba za mesto u Ligi šampiona.

Fejenord na prvom mestu ima velikih osam bodova više od Ajaksa i PSV-a koji dele drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ali, Ajaks ima gol-razliku 50, naspram 43 koliko ima tim iz Ajndhovena, pa će imati taj korak prednosti u završnici sezone.

U narednom kolu igra se upravo derbi između PSV-a i Ajaksa, na "Filips" stadionu, u nedelju od 14.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.