TRILING ŽELI U ISTORIJU: Samo 10 fudbalera osvojilo Kup šampiona i SP iste sezone

Izvor: Večernje novosti, 13.Jul.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRILING ŽELI U ISTORIJU: Samo 10 fudbalera osvojilo Kup šampiona i SP iste sezone

Hrvatska i Francuska u nedelju će igrati finale Svetskog prvenstva, a tri fudbalera tada će imati priliku da uđu u istoriju LUKA Modrić, Mateo Kovačić i Rafael Varan u nedelju igraju za titulu prvaka sveta, ali ujedno jedan od njih ili dvojica ispisaće istoriju jer će se priključiti desetorici fudbalera koji su u istoj sezoni osvajali Kup ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ligu šampiona i Mundijal!PROČITAJTE JOŠ: ŽIRU POSTI, DEFANZIVCI POGAĐAJU: Francuzi ne brinu što centarfor još nije pogodio ni okvir gola na Mundijalu! Dvojica Hrvata i Francuz su u dresu Real Madrida u Kijevu podigli "ušati" pehar odbranivši drugi put titulu najboljeg tima Evrope, a samo 45 dana kasnije našli su se, zasluženo u velikom finalu za titulu u Rusiji. Faktički, ovo je tek peti put u istoriji svetskih šampionata da će neki igrači biti u prilici da objedine ove dve najveće titule u fudbalu. Do sada je to pošlo za rukom sedmorici fudbalera Bajerna 1974. kad su sa SR Nemačkom podigli pehar u svojoj zemlji. A, zatim i trojici fudbalera Real Madrida: Kristijanu Karambeu sa Francuskom 1998, Robertu Karlosu sa Brazilom 2002. i Samiju Kediri sa Nemačkom 2014.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Modrić ponudio "trampu"!

Izvor: Sportske.net, 13.Jul.2018

Dok Hrvatska čeka finale, njen kapiten je bio veoma jasan....Oči Hrvatske uprte su u Luku Modrića. Na talonu je titula svetskog prvaka, a kapiten kaže da bi sve što je postigao u karijeri menjao za pobedu u nedelju....."U to nema sumnje, trampio bi sve četiri Lige šampiona za ovu pobedu. Ovo je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.