TO SE ČEKALO - SRBIJA SA DVA KLUBA U LIGI ŠAMPIONA: Delije u euforiji, EVO ko POMAŽE Partizanu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 14:32

TO SE ČEKALO - SRBIJA SA DVA KLUBA U LIGI ŠAMPIONA: Delije u euforiji, EVO ko POMAŽE Partizanu!

Neverovatan scenario.

Prethodne večeri u Ligi šampiona viđeno je nekoliko iznenađujućih rezultata, ali je onaj iz Marselja najviše zanimao poklonike fudbala u Srbiji.

I Bašakšehir i Lajpcig u igri su za prolaz, i zato će večeras (18.55) u Istanbulu biti veoma zanimljivo. Ipak, Nemci su dosta kvalitetniji, a Mozzart nudi najbolju kvotu na svetu na dvojku - 1,58Pogledajte sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kvote kladionice MOZZART za Bašakšehir - RB Lajpcig.

Olimpijakos je na "Velodromu" poražen od Olimpika (1:2), iako je vodio na poluvremenu! Ovakav epilog umnogome može da donese tome da Srbija prvi put u istoriji ima dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Naime, da bi se to i definitivno desilo od sezone 2021/2022, važno je da Crvena zvezda stigne do osmine finala Lige Evrope ili u još boljem slučaju do četvrtfinala mlađeg UEFA takmičenja, čime bi pomogla drugoplasiranom klubu Superlige (trenutno Partizan).

S obzirom na to da se srpski klubovi takmiče sa grčkim i kiparskim za to famozno 15. mesto, koje obezbeđuje dve ekipe u kvalifikacijama za elitu, vrlo je važno da timovi iz te dve zemlje ostvaruju loše rezultate. Kipar nam trenutno beži za 1.5 bodova, ali Omonija je gotovo sigurno već ispala iz grupne faze Lige Evrope, pa to ne bi trebalo da nam predstavlja problem.

Međutim, Grci i dalje imaju tri ekipe u evrokupovima – Olimpijakos u Ligi šampiona, AEK i PAOK u Ligi Evrope. crveno-beli iz Pireja su dobro počeli u "C" grupi najelitnijeg fudbalskog ranga, imaju i dalje dobru šansu da se plasiraju u Ligu Evrope, kao prošle sezone sa trećeg mesta u grupi LŠ, ali poraz od slabašnog Marseja, negativnog rekordera Lige šampiona po broju uzastopnih negativnih rezultata, značajno im je otežao situaciju.

Ako u poslednjem kolu ne ostvare pozitivan rezultat u duelu sa Portom, a Marsej ga ostvari na meču protiv Mančester Sitija (kome taj duel neće ništa značiti), Pirejci ostaju bez evropskog proleća.

Takođe, PAOK i AEK se nalaze u nezavidnim pozicijama u svojim grupama Lige Evrope. AEK je praktično jednom nogom već ispao, dok se PAOK i dalje bori, ali videćemo koliko će imati snage u poslednja dva meča sa Omonijom i Granadom. Suštinski, za srpski fudbal bi remi u četvrtak između PAOK-a i Kiprana bio savršen rezultat, jer bi praktično i jedne i druge ostavio ispod zacrtanog cilja.

Crvenoj zvezdi je potrebno da, ako je moguće, ostvari još dve pobede u grupnoj fazi kako bi već u šesnaestini finala, ukoliko joj drugi rezultati grupne faze budu išli na ruku, mogla da se pohvali drugim mestom za Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ono što je realnija opcija je da crveno-beli ne ostvare obe pobede do kraja (neće biti lako protiv Hofenhajma na Marakani, ali ni protiv Libereca u gostima), po čemu bi onda, prema početnim kalkulacijama, bilo potrebno da se plasira bar u osminu, ako ne i u četvrtfinale Lige Evrope na proleće.

Jasno je – sve to još uvek je daleko od izvesnog, ali jasno je da Srbija nikada nije bila bliža da po prvi put u svojoj istoriji zakorači u fudbasku elitu, tačnije, da po prvi put ima dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Naravno, da bi išta od ovoga bilo moguće, potrebno je da Grci spadnu na bar jedan, ako ne i nijedan klub u nokaut fazama ove sezone.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.