Svetska Superliga? Potencijalni predsednik UEFA objavio rat toj ideji

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska Superliga? Potencijalni predsednik UEFA objavio rat toj ideji

Kandidat za predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Slovenac Aleksandar Čeferin kritikovao je danas tajni dogovor kojim se garantuje četiri mesta u grupnoj fazi Lige šampiona za četiri najbolje evropske fudbalske lige.

Predsednik Fudbalskog saveza Slovenije je u izjavi za Asošiejted pres izrazio nezadovoljstvo što je Uefa popustila u zahtevima moćnih klubova iz Španije, Nemačke, Engleske i Italije, zbog opasnosti od njihovog otcepljenja u Super ligu zatvorenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tipa.

Prema dogovoru, Uefa je garantovala Španiji, Nemačkoj, Engleskoj i Italiji po četiri mesta u grupnoj fazi Lige šampiona od sezone 2018/2019.

"To nije frustrirajuće samo za mene, već frustrura svih 55 članica... Nismo znali da se nešto dešava", rekao je Čeferin.

Govoreći o Super ligi, Čeferin je rekao da će osnivanje tog takmičenja "značiti rat sa Uefom".

Izbori za predsednika Uefa održaće se sutra u Atini, a osim Čeferina kandidovao se i Holandjanin Majkl van Prag.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.