Sve povrede i suspenzije LŠ: Tinejdžeri na Zvezdu?

Izvor: Mondo, 02.Okt.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve povrede i suspenzije LŠ: Tinejdžeri na Zvezdu?

Tuhel i Poketino imaju najviše problema pred 2. kolo. Pari Sen Žermen nema desnog beka: četvorica povređena, jedan rovit. Evo spiska svih povreda i suspenzija, kao i TV prenosa na Areni sport.

Trener Pari Sen Žermena, Tomas Tuhel i menadžer Totenhema, Maurisio Poketino imaju najviše kadrovskih problema pred mečeve 2. kola Lige šampiona zakazane za utorak i sredu uveče.

Tuhel, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pored suspendovanog veterana Đanluiđija Bufona, za meč sa Crvenom zvezdom zakazan za sredu u 18.55 na "Parku prinčeva" neće moći da računa na povređene Kolina Dagbu, Artura Zagrea, Danija Alveša, Levina Kurzavu, Aleka Žeržena i Lasanu Dijaru, dok su pod znakom pitanja Toma Menije i Julijan Draksler.

Mladom nemačkom treneru, koji je prošlog juna preuzeo skupocen tim "svetaca" od Unaija Emerija i momentalno uveo zavidan broj tinejdžera u takmičarski pogon, najteže će biti da izabere desnog beka, utoliko što su na toj poziciji povređena sva trojica prvotimaca... ali i dvojica "klinaca" uvedenih iz Akademije kako bi "pokrila" desni bok do oporavka starijih.

/PROBLEM ZA ZVEZDU PRED PUT U PARIZ/

Foto: Michael Regan/Getty Images/Guliver

Doveden suspendovan

Na crti će, sasvim izvesno, stajati francuski čuvar mreže Alfons Areola, čija pozicija startera u Ligi šampiona neće biti upitna najmanje do 4. kola. Tada će isteći suspenzija koju je 40-godišnju Bufon "doneo sa sobom" iz Torina, a koju je zaradio prošlog aprila u Madridu gde se legendarni golman Juventusa nekorektno ponašao na terenu i u miks zoni posle dramatične eliminacije u polufinalu Lige šampiona od Reala. UEFA je Bufona kaznila sa četiri utakmice, a potom ublažila kaznu na tri.

Veteran Alveš van stroja je još od priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji, kada je doživeo tešku povredu, belgijski as Menije - strelac gola u porazu od Liverpula na startu Lige šampiona - rovit je i pod znakom pitanja, dok je povredu doživeo i 20-godišnji Dagba. Tuhel je zbog toga na treninge seniorskog sastava pozvao još jednog 20-godišnjaka, Žeržena, kao i četiri godine mlađeg Zagrea, ali su prema poslednjim podacima iz Pariza svi oni van stroja.

Najveće šanse da nastupi ima Menije, mada Tuhel ima i opciju da desno pošalje univerzalca, Markinjoša, štopera po vokaciji koji je na "Enfildu" zaigrao kao defanzivni vezni.

Pred prvi duel između šampiona Francuske i Srbije, Tuhel ima važnog povređenog igrača i na levom boku, gde će u odsustvu Levina Kurzave birati između dvojice polivalentnih igrača - Huana Bernata i Stenlija Nsokija. Obojica mogu da igraju i u veznom redu i na levom krilu.

Opcija mu je i levonogi štoper Presnel Kimpembe, a ukoliko bi u isto vreme Markinjoš počeo desno, Tuhelu bi ostala samo dvojica štopera - Tijago Silva i Tilo Kerer.

Tuhel će znatno manje problema imati oko izbora veznih i ofanzivnih igrača, gde izostanci Dijare i Drakslera ne bi imali poseban značaj utoliko što će na raspolaganju biti Kristofer Nkunku, Marko Verati, Adrijen Ravio, Jasin Adli, Anhel Di Marija, Erik Maksim Čupo-Moting, Nejmar, Kilijan Mbape, Edinson Kavani, uz još dvojicu "golobradih", Musu Dijabija i Timotija Veu.

/MONDO SA ZVEZDOM U PARIZU/

Foto: Michael Regan/Getty Images/Guliver

Crvena zvezda - Napoli 0:0

Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovičić (Jovančić), Krstičić - Ben, Čaušić, Marin (Simić) - Boaći (Pavkov).

U isto vreme, trener crveno-belih Vladan Milojević saznao je pred put u prestonicu Francuske da neće moći da računa na najboljeg napadača, Ričmonda Boaćija, dok su na put roviti krenuli kapiten Vujadin Savić i levi bek Milan Rodić. Poput Boaćija, i njih dvojica projektovani su za startere u utakmici koju će suditi portugalski arbitar Artur Dijaz, a koja će biti odigrana u inovativnom TV terminu.

Ukoliko Tuhel na teren stadiona kapaciteta 47.929 mesta pošalje startnu postavu sa nekolicinom tinejdžera, to neće biti iznenađenje.

Od prvog dana priprema za sezonu 2018/19, PSŽ nastupa sa bar dvojicom tinejdžera iz fudbalske škole i nalazi se u seriji od devet pobeda u nacionalnim takmičenjima računajući od ubedljivog trijumfa nad Monakom u Superkupu (4:0) nakon čega je niz nastavljen i u Ligi 1.

PSŽ U SERIJI OD ČETIRI PORAZA!

Foto: Michael Regan/Getty Images/Guliver

Liverpul - Pari Sen Žermen 3:2

Areola - Menije, Kimpembe, Silva, Bernat - Ravio, Markinjoš, Di Marija (Čupo-Moting) - Mbape, Kavani (Draksler), Nejmar.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

NI REČ O ZVEZDI: Nejmar dan pred duel Lige šampiona pričao o svemu, osim o šampionu Srbije

Izvor: Kurir, 02.Okt.2018

Najava koju je Pari Sen Žermen imao pred meč fudbalske Lige šampiona sa Crvenom zvezdom protekla je tako da Nejmar o rivalu u sredu od 18.55 nije rekao ni reč.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.