Sve je prštalo od akcije, ali bez pobednika: Lion imao šampiona u šakama, Ibra sa penala spasao PSŽ (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2015, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je prštalo od akcije, ali bez pobednika: Lion imao šampiona u šakama, Ibra sa penala spasao PSŽ (VIDEO)

I to tek nakon što je arbitar tražio da se udarac ponovi...

Marselj je remizirao, ali su isto učinili i Lion i Pari Sen Žermen! Derbi koji je lako mogao da pošalje Lavove daleko ispred ostalih na vrhu Lige 1, ali i da PSŽ preseli na tron, doneo je scenario kojem su se mnogi nadali. Posle vrhunske utakmice, prepune akcije i dobrih prilika, Lion i Sveci podelili su plen i sada ponovo tri tima vode trku za titulu šampiona Francuske - 1:1!

Ekipa Lorana Blana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << morala je da ide na sve ili ništa, a takva igra umalo im se obila o glavu. Posle taktičkog odmeravanja snaga, u 31. minutu domaćin je odigrao fantastičnu akciju, nakon koje je poveo sa 1:0. Strelac je bio Klinton N'Žije, posle asistencije Nabila Fekira, koji je tako upisao sedmu asistenciju na Žerlanu ove sezone.

Međutim, Sveci su preuzeli potpunu inicijativu i zagospodarili terenom. Ali, pored Antonija Lopeza se nije moglo. Golman Liona bio je neprikosnoven na svojoj gol-liniji, a u nekoliko navrata skinuo je zicere Ibrahimoviću i Kavaniju. Međutim, u 69. minutu odbrana Liona konačno je kapitulirala. Lindzi Rouz je faulirao Marka Veratija u svom kaznenom prostoru, posle čega je Ibrahimović preuzeo odgovornost. Lopez je umalo postao heroj, pošto je odbranio Ibrin udarac, no arbitar je tražio da se udarac ponovi, zato što je čuvar mreže domaćina istrčao sa gola nešto ranije. Šveđanin je u drugom pokušaju bio siguran.

LIGA 1. – 24. kolo

Petak:

Sent Etjen – Lans 3:3 (1:0)

/N’Guemo 18, Molo 58, Eredinč 83 – Tuzgar 61, pen 69, Šavarija 77/

Subota:

Ren – Marselj 1:1 (1:0)

/Toivonen 27 - Okampos 60/

Bastija – Mec 2:0 (0:0)

/Kamano 66, Budebuz 79pen/

Kaen – Tuluz 2:0 (1:0)

/Priva 17, Fere 72pen/

Evijan – Bordo 0:1 (0:1)

/Kazri 11/

Monpelje – Lil 1:2 (0:1)

/Dabo 90 - Ro 8, Markos Lopeš 53/

Rems – Lorijan 1:3 (1:0)

/Mukanđo 42 - Gasama 49, Gereiro 64, Žano 86/

Nedelja:

Gengan – Monako 1:0 (0:0)

/Laveku 51/

Nica – Nant 0:0

Lion – PSŽ 1:1 (1:0)

/N'Žije 31 - Ibrahimović 69 penal/

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ibra iz ''duplog'' penala doneo bod PSŽ-u u derbiju! (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2015

Bez povređenog Milana Biševca, Lion je večerašnjim remijem zadržao prvo mesto na tabeli francuske Lige 1, ali će u klubu sa Žerlana imati puno toga da zamere arbitru.

Nastavak na Sportske.net...

Liga 1: Lion odbranio prvo mesto! (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 09.Feb.2015

Trka za prvaka u Francuskoj dugo nije bila ovako neizvesna. Lion je u pravom smislu te reči odbranio prvo mesto pod uraganskim naletima igrača aktuelnog šampiona Pari Sen Žermena, u derbiju 24. kola Lige 1, završenim remijem - 1:1...Domaći tim je na "Žerlanu" bio zasut "teškom artiljerijom" ekipe...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.