Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020, 10:46

Sudar titana: Real bez Ramosa, Brujne plaši Kraljeviće

Kapiten Madriđana, duša tima, ne može da pomogne saigračima u Mančesteru. Oporavio se Eden Azar, Bejl van tima. Građana i dalje bez Serhija Kun Aguero, dok je Benžamin Mendi suspendovan

Konačno, nastavlja se Liga šampiona posle pauze od skoro pet meseci. Doduše, u skraćenom obliku, sa četvrtifinalnim duelima u Lisabonu, ali uželeli smo se vrhunskog fudbala, pa makar bilo i bez gledalaca. Večeras su dva duela revanša osmine finala. Juventus dočekuje u Torinu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lion posle 0:0 u Francuskoj, a poslastica večeri je meč na Etihadu – Mančester Siti dočekuje Real (21.00). U prvom meču u Madridu četa Pepa Gvardiole je slavila sa 2:1, tako da ima lepu prednost.

Ipak, niko ne sme da otpiše Kralja. Španski velikan je uspeo da vrati pehar Primere na Santijago Bernabeu posle dve sezone posta. Siti je izgubio dva od tri pehara u Engleskoj. Nisu Građani ove sezone briljirali u Premijer ligi, Liverpul je bio nedostižna, ali čini se da je Sitijev i Gvardiolim glavni cilj ove sezone napad na „ušati pehar“ Lige šampiona. Pep zna kako se on osvaja, ali to nije učinio sa klubom iz Mančestera.

U prvom duelu u Madridu domaćin je poveo golom Iska u 60. minutu, ali je u finišu Siiti dodao gas i preko Garbrijela Žesusa i Kevina de Brujnea iz penala stigao do lepe prednosti pred revanš na Ostrvu.

Zinedin Zidan odlučio je da u konkurenciji za tim bude i srpski napadač Luka Jović. Mnogo se priča o odlasku posle loše debitantske sezone u dresu Madriđana, ali trofejni francuski trener i dalje ima poverenja u Srbina. Logično, prvi izbor Zidana je Karim Benzema, ali Real mora da juri rezultat, pa nije isključeno da u nastavku Jović dobije šansu da pokaže i dokaže treneru da nije zabroravio da igra fudbal.

Na spisku nema nema Gereta Bejla, Hamesa Rodrigeza i Marijana Dijaza. Velški as i dalje ratuje sa upravom i Zidanom.

"Zašto nema Bejla? Obavili smo razgovor i tražio je od mene da ne igra. To je jedino što mogu da vam kažem. Sve ostalo ostaje između mene i njega. Objasnio sam vam kakva je situacija, više nemam šta da dodam na tu temu. Da li je u pitanju povreda? Ne, nije povređen. Zaista poštujem sve igrače, pa tako i njega. Stvari koje se događaju u svlačionici tamo treba i da ostanu. Bejl je i dalje igrač Real Madrida. Ovo ništa ne menja. Ostali su spremni za utakmicu“, rekao je Zidan na konferenciji za medije pred put u Englesku.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Veći problem od neigranja nedisciplinovanog Bejla je suspenzija duše tima, kapiten Serhija Ramosa. Njegovo mesto zauzeće Brazilac Eder Militao. Marko Asensio i Eden Azar propustili su veći deo sezone zbog povreda, ali oni su trenirali punim kapacitetom prethodnih dana. Videćemo da li će njih dvojica da dobiju prednost u startnih 11 u odnosu na Vinisijusa i Rodriga. Trojka na sredini je "zakucana", a to su Luka Modrić, Toni Kros i Kazemiro.

Real igra tvrdo ove sezone. Nije to onaj Ronaldov Real koji igra na gol više. U Primeri je Zidanova ekipa primila samo 25 golova na 38 utakmica. Iako su Kraljevići prežaljeni pred revanš na Etihadu, Francuz veruje da nije sve gotovo.

"Pripremili smo se za ovaj meč. Znamo da zaostajemo, ali to je još jedno finale. Pokušaćemo da odigramo sjajan meč. Ne znam šta će se dogoditi , ali biće to dobra utakmica između dve vrlo dobre ekipe, i to je najvažnije. Postoje četiri finala ako želimo da idemo do kraja i ovo je prvo. Imalo smo deset dana da se pripremimo za utakmicu“, istakao je francuski stručnjak.

Siti će na Real bez povređenog napadača, Serhija Kuna Aguera. On bi mogao da se priključi timu u nastavku takmičenje, naravno ako Siti prođe u četvrtfinale.

"Aguero je u Barseloni. Razgovarao sam sa lekarima. Oseća se bolje. Ako uspemo da prođemo u Lisabon mogao bi da nam se pridruži, ali ne znam još ništa konrektno“, rekao je Gvardiola.

Zbog kartona u timu neće biit levog beka, Francuza Benžanija Mendija. Ostali su spremni, kao zapete puške čekaju da izbace veliki Real i naprave korak ka Lisabonu i stadionu Luž gde se igraju četvrtfinalni dueli. Adut Gvardiole biće Kevin de Brujne. Belgiajanac je tokom karijere imao mnogo problema sa povredama. Sada je zdrav, ove sezone je bio motor tima. Izjednačio je rekord Premijer lige po broju asistencija (20), a učestvao je u 38 golova svog tima u svim takmičenjima – 15 pogodaka i 23 dodavanja za gol.

Umesto Mendija igraće verovatno Žoao Kanselo. Šansu od prvog mintuta trebalo bi da dobiju Rahim Sterling i Rijad Marez, a džoker bi mogao da bude Portugalac, Bernado Silva. On je igrao „lažnu devetku“ u Madridu i to se pokazalo kao taktičko iznenađenje Gavrdiole. Menadžer Građana je najavio da u timu neće biti Erika Garsije. On nije želeo da produži ugovor sa Sitijem i na pragu je odlaska.

"Možemo mi da postavimo taktiku pre meča, ali situacija na terenu će da diktira kao ćemo da igramo. Želimo da nametnemo svoj stil igre, da osujetimo kontre Reala. Želimo da utakmicu odvedemo u određene delove terena gde možemo da ranimo, napadnemo rivala i pokažemo kvalitet naših igrača“, istakao je Gvardiola.

Ova dva tima igrala su pet puta u Ligi šampiona. Real ima dva trijumfa, Siti jedan, i to premijerni početkom marta u prvom meču osmine finala, dok su dva susreta završena bez pobednika. U dve prijateljeske utakmice oba tima imaju po jedan trijumf.

MANČESTER SITI – REAL, 21.00

Mančester

Etihad

Sudija: Feliks Brih

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Fernandinjo, Laport, Kanselo - Rodri, Gundogan, De Brujne – Marez, Žesus, Sterling.

REAL: Kurtoa - Karvahal, Militao, Varan, Mendi – Modrić, Kros, Kazemiro, Azar – Benzema, Asensio.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA (REVANŠ UTAKMICE)

Petak

21.00 (1,50) Juventus (4,20) Lion (6,75) /prvi meč: 0:0/

21.00 (1,75) Mančester Siti (4,00) Real (4,30) /prvi meč: 2:1/

Subota

21.00 (1,65) Barselona (3,80) Napoli (5,50) /prvi meč: 1:1/

21.00 (1,38) Bajern (5,00) Čelsi (7,75) /prvi meč: 3:0/

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (LISABON)

Sreda

21.00 (3,05) Atalanta (3,45) PSŽ (2,30)

Četvrtak

21.00 (3,20) Lajpcig (3,10) Atletiko Madrid (2,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudar titana: Real bez Ramosa, De Brujne plaši Kraljeviće

Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020

Kapiten Madriđana, duša tima, ne može da pomogne saigračima u Mančesteru. Oporavio se Eden Azar, Bejl van tima. Građana i dalje bez Serhija Kun Aguero, dok je Benžamin Mendi suspendovan..Konačno, nastavlja se Liga šampiona posle pauze od skoro pet meseci. Doduše, u skraćenom obliku, sa četvrtifinalnim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.