Stanković ruši tradiciju, Vidić otpisuje Marselj

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković ruši tradiciju, Vidić otpisuje Marselj

Bajern ima veliku šansu da se osveti Interu za poraz iz prošlogodišnjeg finala Lige šampiona. Prvak Evrope može da bude eliminisan već u osmini finala, ali Dejan Stanković i saigrači nisu došli u Minhen da se odreknu trona.
Okršaj klubova koji zajedno imaju sedam titula prvaka Starog kontinenta (Bajern četiri, Inter tri) je derbi prve nokaut faze Lige šampiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Bavarci su dobili prvi duel u Milanu 1:0, a imali su fenomenalnu uvertiru za revanš meč: u subotu su pregazili Hamburger 6:0. Zablistao je Arjen Roben, strelac tri gola, koji će biti glavna pretnja odbrani Intera.
Trener Luis Van Gal, koji će na kraju sezone napustiti Bavarce, ne može da računa samo na Olića.
Branilac trofeja Inter se nada da može da postane tek drugi klub od osnivanja Lige šampiona koji je prošao dalje u nokaut fazi posle poraza u prvom meču kod kuće. Samo je Ajaks 1996. godine nadoknadio protiv Panatinaikosa minus iz prvog meča (posle 0:1, u revanšu 3:0).
Da bi prošao dalje, Inter mora da stigne do prve pobede na gostovanjima u Ligi šampiona ove sezone. Jesenas u grupi je odigrao 2:2 protiv Tventea, izgubio 1:3 od Totenhema i 0:3 od Verdera.
Trener Leonardo ima brojne probleme pred duel sa Nemcima. Pacini nema pravo igranja, van stroja su Dijego Milito i Samjuel, povredio se i Tijago Mota, minimalne su šanse da zaigra Lusio.
Najbolji strelac Intera Samjuel Eto, misli da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi se plašio Bajerna.

Inter sanja 1988. 
Inter je prošle sezone u finalu Lige šampiona savladao Bajern 2:0. Jedinu prethodnu pobedu protiv Bavaraca je ostvario istim rezultatom, i to u Minhenu, u jesen 1988. godine u UEFA kupu. Ali Inter je tada bio eliinisan u osmini finala, jer je kod kuće poražen 1:3.
Odigrali su još dva meča, u sezoni 2006/07 su bili u grupi Lige šampiona. Bavarci su pobedili 2:0 u Milanu, dok je u Minhenu bilo 1:1.

Mančester Junajted Nemanje Vidića želi da opravda ulogu favorita i pobedi da bi stigao do četvrtfinala, a Marselj se nada čudu i prvoj pobedi francuskog kluba na Old Trafordu.
Domaćin, trostruki prvak Evrope je bez poraza u Ligi šampiona ove sezone (četiri pobede i tri remija), ali je kod kuće pobedio samo Bursu (1:0), dok je remizirao bez golova protiv Rendžersa i odigrao 1:1 protiv Valensije.
Lider engleskog prvenstva imao je sjajnu uvertiru za meč protiv Marselja. U kombinovanom sastavu pobedio je Arsenal 2:0 u FA kupu, ali pre toga je imao dva vezana prvenstvena poraza od Čelzija i Liverpula. Menadžer Aleks Ferguson je u subotu odmarao nekoliko prvotimaca koji će se večeras vratiti u startnu postavu. Nani je u ponedeljak odradio ceo trening i trebalo da zaigra. Nemanja Vidić će predvoditi tim iako je preskočio trening u ponedeljak. Nema Ferdinanda, Evansa i Parka.
Marselj, prvak Evrope iz 1993. želi da se prvi put posle 18 godina plasira među osam najboljih. Atmosfera u ekipi je odlična posle pobede u Renu 2:0 kojom su sačuvane šanse za odbranu titule prvaka Francuske.
Šef struke Marselja Didije Dešan će na teren izvesti najverovatnije isti sastav kao u petak u Renu.




Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.