Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2021, 14:29

"Srpski" Vesprem čeka pakao u Poljskoj

Rukometna Liga šampiona: Mađarski tim, posle velike pobede protiv Pari Sen Žermena na svom terenu, gostuju Vive Kjelceu koji godinama s klupe predvodi legendarni Talant Dujšebajev

Mladi srpski stručnjak Momir Ilić ovog leta je seo na klupu Vesprema posle užasne sezone mađarskog velikana. Izgubljena je kruna u domaćem prvenstvu, a nije uspeo da se plasira na završni turnir Lige šampiona u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kelnu. Aranđelovčanin je imao sjajan debi na klupi u najjačem evropskom takmičenju. U Vesrpemu je pao Pari Sen Žermena, a danas (18.45) tim za koji igraju srpski reprezentatvci Petar Nenadić i Vladimir Cupara čeka još jedan derbi protiv poljskog Vive Kjelcea.

Četa Talante Dujšebajeva je neprijatno iznanadila na premijeri porazom u Bukureštu od Dinama (29:32). Španski stručnjak nije mogao da računa na sinove, povređene Aleksa i Danija, što je veliki hendikep za Poljake. Pogotovo je važan šraf nekadašnjeg šampiona Evrope Aleks Dujšebajev, godinama jedan od najboljih desnih bekova planete.

18:45: (2,45) Vive Kjelce (8,00) Vesprem (1,75)

Ilić ove sezone ima slabiji tim nego prošle. Otišlo je nekoliko igrača, a nije bilo zvučnih pojačanja kao prrethodnih godina. Blistao je protiv Parižana egipatski desni bek Omar Jahija i iskusno hrvatsko krilo Manuel Štrlek. Solidan je bio naš Petar Nenadić, dok na startu sezone Španac Rodrigo Koraljes ima prednost u odnosu na Cuparu. U Vespremu su oprezni sa guranjem u vatru kapitena Rasmusa Laugea. Danac je propusto celu prošlu sezonu zbog povrede kolena. Nije igrao na premijeri Lige šampiona, kao i protiv Ferencvaroša u proteklom prvenstvu. On se oporavio, ali nije još spreman za teške utakmice.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Aleks Dujšebajev je počeo da trenira, oporavio se od povrede, ali je pitanje da li će da igra protiv Vesprema. Bez njega, Kjelce je mnogo slabiji. U Kjelceu mnogo očekuju od mladog Francuza, Dilana Naija, koji je ovog leta stigao iz Pari Sen Žermen. Prošle sezone je bio najbolji mladi igrač EHF Lige šampiona. U poslednjih sedam utakmica ovih timova, Vesprem vodi sa 5:2 u pobedama.

20:45: (2,45) Porto (8,00) Flenzburg (1,75)

Barselona će narednih nekoliko nedelja da igra bez hrvatskog asa Luke Cindrića. Katalonci su proteklog vikenda krenuli u odbranu trona pobedom u Flenzburgu, a danas (18.45) u Blaugrani ne bi trebalo da imaju problema protiv ukrajinskog Motora iz Zaporožja.

18:45: (1,03) Barselona (20,0) Motor Zaporožje (16,0)

Dinamo iz Bukurešta ima velike ambicije ove sezone. Doveo je rumunski prvak iz Barselone trenera Ćavija Paskvala, a sa njim je krenio i iskusni francuski pivotmen Sedrik Soraindo. Pao je Kjelce na premijeri, a večeras (20.45) rumunski prvak ide na noge Pari Sen Žermenu. Gosti mogu da priprete, ali Mikel Hansen, Nikola Klarabatić i ostale zvezde Parižane ne bi trebalo da imaju problema da upišu prve bodove u najjačem evropskom takmičenju.

LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO

Sreda

GRUPA A

Olborg - Monpelje 36:28 (18:13)

/Sandel 11 - Viljemino 6/

Seged - Zagreb 30:21 (10:7)

/Šoštarič 7 - Klis i Vistorop po 4/

Kil - Elverum 41:36 (20:20)

/Reikind 7 - Solstad 6/

Vardar - Meškov Brest 35:27 (19:13)

/K. Njokas 8 - Kašparek 6/

Četvrtak

GRUPA B

18:45: (1,03) Barselona (20,0) Motor Zaporožje (16,0)

18:45: (2,45) Vive Kjelce (8,00) Vesprem (1,75)

20:45: (1,05) PSŽ (18,00) Dinamo Bukurešt (13,0)

20:45: (2,45) Porto (8,00) Flenzburg (1,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.