Spektakl na Enfildu – Liverpul bio na kolenima, ali izvukao pobedu protiv Salcburga!

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl na Enfildu – Liverpul bio na kolenima, ali izvukao pobedu protiv Salcburga!

Fudbaleri Liverpula ostvarili su prvu pobedu u Ligi šampiona posle goleade na Enfildu protiv Salcburga – 4:3.

Liverpul je upisao prvu pobedu, posle poraza u Napulju, dok je Salcubrg zabeležio prvi poraz, posle trijumfa nad Genkom.

"Redsi" su dominirali protiv "mladog" Salcburga i, kako je delovalo, imali sve u svojim rukama posle prvih 45 minuta.

U 9. minutu u listu strelaca upisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se Mane, posle fenomenalne akcije i kombinacije sa Robertom Firminom. Taj gol pogledajte OVDE.

Već u 25. minutu Enfild se ponovo radovao, nakon što je levi bek Robertson došao u nepoznate vode, u poziciji golgetera, ali se fenomenalno snašao i povisio na 2:0. Njegovo umeće pogledajte OVDE.

Glavni čovek kod trećeg gola ponovo je bio sjajni Firmino, kada je u 36. minutu njegov šut odbranjen, pa je Salahu ostao lak zadatak. Tu situaciju pogledajte OVDE.

Ipak, Salcburg se nije predavao. U 39. minutu gosti su povukli kontranapad, a lopta je došla do Hi-Čana. On je fenomenalno odreagovao, potpuno nadigrao Van Dajka i savladao nemoćnog Adrijana. Taj gol pogledajte OVDE.

I pored primljenog gola Liverpul se nije brinuo oko pobede, a onda je usledio pravi šok.

Austrijanci su iskoristili dekoncentraciju odbrane šampiona Evrope, "prodali" im brzu akciju posle faula, a poentirali preko "evrogola" Minamina u 58. minutu. To možete videti OVDE.

Samo četiri minuta usledio je muk na Enfildu. Ponovo je ispala odbrana ekipe sa Ostrva, ovoga puta je kiksirao Gomez, a gol je postigao mladi Haland koji je ušao tri minuta ranije. Taj gol pogledajte OVDE.

Delovalo je kao da će Liverpul možda izgubiti prvi meč u Ligi šampiona na domaćem terenu od 2014. godine, što je Salcburg žarko želeo.

Ipak, iznenađenja nije bilo, a za to se pobrinuo sjajni Mo Salah. On je iskoristio užasnu reakciju odbrane Salcburga i novu fantastičnu asistenciju Firmina i ponvo doneo prednost "redsima. Taj gol pogledajte OVDE.

U narednom kolu Liverpul dočekuje Genk, dok Salcburg ide na gostovanje Napoliju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAUČILI SMO VAŽNU LEKCIJU! Klop posle tesnog trijumfa Liverpula: I ranije sam znao da moramo da se popravimo, ali sada i svi ostali to znaju (FOTO)

Izvor: Kurir, 03.Okt.2019, 11:37

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da su njegovi fudbaleri naučili važnu lekciju, posle pobede protiv Salcburga od 4:3 u Ligi šampiona.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.