Spektakl na Bernabeuu: Benzema na Halanda, Don Karlo protiv Pepa

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 09:31

Spektakl na Bernabeuu: Benzema na Halanda, Don Karlo protiv Pepa

Real Madrid i Mančester siti igraju u utorak od 21 čas prvi meč polufinala Lige šampiona.

Meč se igra na madridskom Santjago Bernabeuu, a ko će igrati finale LŠ biće poznato za osam dana, nakon revanša na mančesterskom Etihadu.

Real je do polufinala stigao osvajanjem Grupe F, ispred Lajpciga, Šahtjora i Seltika.

Potom je bio nadmoćan nad Liverpulom u osmini finala sa 5:2 u Engleskoj i 1:0 kod kuće, a onda je sa dva puta po 2:0 eliminisao i drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijerligaša – Čelsi.

U trećoj rundi nokaut faze čeka ga treći predstavnik Engleske, najteži do sada, aktuelni i verovatno budući šampion Mančester siti.

Siti je još uvek bez poraza u novom pokušaju da stigne na toliko željnog trona Lige šampiona.

"Možda Siti deluje nezaustavljivo, ali imamo svoje šanse i možemo da se takmičimo", rekao je trener Reala Karlo Ančeloti.

Grupu je prošao sa četiri pobede i dva remija u duelima protiv Borusije Dortmund, Sevilje i Kopenhagena, a dok je Real izbacivao Engleze, Siti se pokazao prejakim za nemačke klubove.

Posebno je impresivan bio protiv Lajpciga u osmini finala, koga je nakon 1:1 u Nemačkoj ponizio sa 7:0 pred svojim navijačima.

U četvrtfinalu su se "građani" našli na najtežem izazovu do sad, ali su bez mnogo muke eliminisali veliki Bajern sa 3:0 i 1:1.

Real i Siti su se do sada sastajali deset puta, a oba tima imaju po četiri pobede.

S tim što je Real slavio u poslednjem okršaju sa 3:1, nakon sptekakularnog preokreta u polufinalu prošle sezone, mada je Siti dobio četiri od poslednjih pet duela.



"Bio je to kraj sveta za nas, ali opet smo ovde. Biti stabilan je najvažnija stvar. Važno je što se trudimo da svake godine budemo bolji. Bili smo spremni i prošle godine. I dalje je isti trener, uglavnom isti igrači, ali potpuno drugačije utakmice. Razliku pravi revanš kod kuće",
rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Ali, Siti je pokazao da ume da pobedi Real u nokaut mečevima, pre tri godine "građani" su zaustavili "kralja" u osmini finala sa ukupnih 4:2.

U centru pažnje u ovom dvomeču među brojnim superzvezdama biće pre svih napadač Sitij Erling Haland.

Već u svojoj prvoj sezoni u dresu "građana" ispisao je novu istoriju Premijer lige postigavši 35 golova.

U svim takmičenjima dao je čak 51 gol uz osam asistncija, na 46 nastupa.



"Ne spremamo meč da zaustavimo samo Halanda, već da zaustavimo ceo tim koji deluje nezaustavljivo. Haland je opasan i impresivan igrač, on je očigledna pretnja, ali ne smemo da zaboravimo na ostatak ekipe koji igra dobro",
rekao je Ančeloti.

U drugom polufinalu Lige prvaka igrat će Milan i Inter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEMILOSRDNI REAL KAZNIO SITI: Neisplativa dominacija Engleza, Vinisijus evrogolom doveo Madriđane u vođstvo! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 09.Maj.2023

Spektakl u španskoj prestonici! Veličanstvena atmosfera na slavnom ‘Santijago Bernabeu‘ stadionu zasenila je čitavu fudbalsku planetu. Najtrofejniji klub na svetu, kraljevski velikan Real Madrid, dočekao je od 21 čas Mančester siti. Prvi polufinalni susret Lige šampiona, a po mišljenju većine...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.