Šou Mbapea u San Sebastijanu, PSŽ lako do četvrtfinala VIDEO

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 23:58

Šou Mbapea u San Sebastijanu, PSŽ lako do četvrtfinala VIDEO

Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Prvak Francuske je kao gost pobedio Sosijedad sa 2:1 (1:0) i ukupnim rezultatom 4:1 završio posao u prvoj rundi konaut faze.

Bilo je jasno i pre početka da će ekipa iz San Sebastijana imati težak zadatak da nadoknadi minus iz prvog susreta, a to se potvrdilo i na samom terenu.

Pari Sen Žermen je od početka uzeo stvari u svoje ruke i relativno brzo došao do cilja, ranog vođstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Time je praktično sasekao krila domaćinima i učinio im zadatak gotovo nemogućim.

I šta reći nego je da je opet ključ u pobedi prvaka Francuske bio kapiten Kilijan Mbape.

Igrao se 15. minut kada je dobio loptu u kaznenom prostoru od strane Usmana Dembelea. Činilo se da je u nemogućoj poziciji, ali se driblingom izvukao iz "mrtvog ugla" i pored nekoliko igrača Sosijedada poslao loptu u dalji, levi donji ugao.

Mogao je Mbape i u 29. minutu da zatrese mrežu Španaca, ali je tada golman Aleks Remiro prozreo njegovu nameru i odbranio mu udarac iz izgledne pozicije.

Sodijedad je pripretio u prvom minutu nadoknade prvog dela kada je posle udarca Takefuse Kuboa lopta za malo završila kraj gola Parižana.

Nije prošlo mnogo u nastavku, kada je PSŽ obezbedio prolaz dalje.

Igrao se 56. minut, Kang-In Li je poslao loptu u prostor, Mbape je izbegao ofsajd zamku, utrčao sa leve strane i rutinski savladao Remira za 0:2.

Sosijedad je u 63. minutu preko Andera Baranačee postigao gol, ali je Majkl Oliver posle konsultacije sa VAR sudijama poništio gol zbog ofsajda.

Imali su domaćini potom dve solidne prilike, preko Baranačee u 65. i Mikela Merina u 67. minutu, ali nisu bili koncentrisani.

Posle akcije po desnoj strani, Zubimendi je u 76.minutu šutirao sa sedam metara pored gola, pa je i ta prilika Sosijedada propala, kao i ona tri minuta kasnije kada je Donaruma sjajno odbranio u situaciji jedan na jedan sa Bernatom Turijentesom.

Sve što su domaći uspeli jeste utešni gol koji je stigao u 89. minutu.

Posle prodora po desnoj strani i centarušta Turijentesa, Mikel Merino je sa desetak metara uspeo da pogodi gol i postavi konačnih 1:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.