Izvor: RTS, 05.Okt.2022, 23:18

Siti ubedljiv protiv Kopenhagena, Borusija nadigrala Sevilju

Fudbaleri Mančester sitija na svom stadionu ubedljivo su savladali ekipu Kopenhagena u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, rezultatom 5:0. Borusija Dortmund bila bolja od Sevilje na gostovanju rezultatom 4:1.
Utakmica na Etihadu se igrala uglavnom na polovini Kopenhagena. Gostujući fudbaleri su imali nekoliko prilika da ugroze protivnika, ali nisu uspeli u tim pokušajima.

Prvi gol na meču postigao je Erling Holand u sedmom minutu nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kanselovog centaršuta.
Norvežanin je postigao i drugi gol na utakmici u 32. minutu igre na asistenciju Serhija Gomeza.
Nedugo nakon drugog gola Sitija, odbrambeni fudbaler Kopenhagena Kočolova postigao je autogol i postavio rezultat sa kojim se otišlo na petnaestominutnu pauzu.
U nastavku meča, fudbaleri Mančester sitija su dominirali na terenu, a Rijad Marez je postigao četvrti pogodak na utakmici u 55. minutu.
Konačan rezultat postavio je Žulijan Alvarez u 76. minutu igre.
Fudbaleri Borusije Dortmund postigli su gol u ranoj fazi utakmici što im je omogućilo da nastavak igraju rasterećenije. 

Prvi gol za Borusiju postigao je Rafael Gerero u 6. minutu, da bi u završnici prvog poluvremena u 41. minutu Belingam solo prodorom matirao golmana Sevilje i u 43. minutu igre Karem Adejemi postavio rezultat sa kojim se otišlo na pauzu.
Na početku drugog dela utakmice Sevilja je zaigrala organizovanije i već u 51. minutu Jusuf En Nesiri je na asistenciju Aleksa Telješa postigao gol.
Brant je u 75. mnutu glavom postigao poslednji gol na ovoj utakmici nakon centaršuta Jusufa Mukokoa.
Mančester siti se trenutno nalazi na prvom mestu Grupe G sa maksimalnim brojem bodova iz tri odigrane utakmice, dok je Kopenhagen poslednja ekipa u ovoj grupi sa osvojenim bodom i bez postignutog gola. 
Borusija je druga sa šest, a Sevilja treća sa jednim bodom.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.