Izvor: Danas, 16.Avg.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti “razbio” šampiona

Beograd - Prvi ovosezonski derbi Premijer lige pripao je Mančester sitiju u drugom kolu. “Građani” su preslišali Čelsi (3:0), pokazavši da su sa punim pravom prvi favoriti na svetskim kladionicama za osvajanje titule u Čempionšipu. Siti je po svemu viđenom apsolutno zasluženo slavio - mogao je i ubedljivije da je kojim slučajem sjajni Aguero u prvom poluvremenu materijalizovao jedan od tri odlična šuta.

Mančester je diktirao ritam većim delom meča, pogotovo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << prvom poluvremenu u kojem je Aguero doveo domaćina u prednost majstorskim prodorom u deliću sekunde jednostavnom fintom ostavio je na travi trojicu čuvara, vešto plasirajući loptu u desni ugao Begovićevog gola. Murinjo je u drugom poluvremenu zamenio indisponiranog Terija Zumom, a kapitensku traku preuzeo je sinoć krajnje prosečni Ivanović. Azar je imao odličnu šansu sredinom drugih 45 minuta, ali je to bio samo slabašan trzaj Čelsija; za svega šest minuta Siti je od 79. obezbedio trijumf golovima Kompanija nakon kornera, kojem je kumovao loše postavljeni Ivanović, koji je slabom reakcijom u 85. minutu častio Fernandinja za konačnih 3:0. Odličnu partiju u sastavu domaćina pružio je Kolarov, dok je u postavi Čelsija i Matić odigrao ispod reprezentativnog nivoa.

Murinjo ne zna da gubi

Žoze Murinjo bio je pod pritiskom tokom meča zbog “slučaja Eva Karneiro”, a posle utakmice imao je viđenje koje se ne poklapa sa onim što se odigralo na “Itihadu”: Rezultat 3:0 daje potpuno lažnu sliku utakmice, ako je posmatrate van konteksta. Da je Azar postigao gol bilo bi 1:1 i Siti bi se našao u nevolji. Drugi i treći gol su postigli iz naših individualnih grešaka” naveo je Portugalac.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.