Izvor: MozzartSport.com, 03.Okt.2021, 11:06

Siti neporažen protiv Liverpula na prethodne tri utakmice, ali ga sada čeka krcat Enfild

Utakmicom između Redsa i šampiona Engleske spustiće se zavesa na sedmo kolo Premijer lige

Ljubitelji fudbala na Ostrvu će se u nedelju na kratko oprostiti od klupskog fudbala. Ako ništa drugo, ispraćaj na dvonedeljnu pauzu teško da je u ovom trenutku mogao da bude bolji. U poslednjem meču 7. kola Premijer lige sudar timova koji su poslednjih godina udruženim snagama režirali neke od najuzbudljivijih mečeva na Ostrvu – u meču "vrednom šest bodova" dva od tri najistaknutija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kandidata za titulu, najefikasniji napad protiv najčvršće odbrane, Liverpul protiv Mančester Sitija, Jirgen Klop protiv Pepa Gvardiole (17.30).

Obećava. Kako i ne bi kad i jedni i drugi polako podižu formu. Posebno tim iz plavog dela Mančestera, koji je Evropskom prvenstvu uz Čelsi "dao" najviše igrača (po 15), pa su umor i pošteda pojedinaca od strane Pepa Gvardiole učinili svoje protiv Totenhema. Bio je to jedini poraz i na istoj utakmici i jedini gol koji je Siti primio u Premijer ligi ove sezone. Ono što je nekada bila rana mančesterskog tima, sada je njegova najveća snaga.

I mada nije uspeo da dovede klasičnog napadača, Siti se ni u ofanzivi ne pati previše, a pristalice šampiona Engleske posebno mogu da raduju partije koje su njihovi ljubimci prikazali na poslednje dve utakmice. Ne u potpunosti, barem ne rezultatski, jer Siti je posle lekcije fudbala koju je održao Čelsiju na Stamford Bridžu na Parku prinčeva pretrpeo poraz uprkos tome što je bio i više nego ravnopravan rival Pari Sen Žermenu. Sada mu sledi i treći težak izazov u nedelju dana protiv tima od kojeg nije poražen na poslednje tri međusobne utakmice.

"Naš nivo igre je bio visok, ogroman u prethodne dve utakmice. Uprkos rezultatu u Francuskoj, predstava je bila izvanredna. Isto tako i na Stamford Bridžu i nadam se da možemo da nastavimo na isti način u narednih devet meseci. Otkako sam stigao, možda ne u prvoj godini, ali od sezone kada smo osvojili 100 bodova, Liverpul je konstantno tu. Prošle godine su imali velike probleme sa povredama na istoj poziciji", podseća Pep Gvardiola na konferenciji pred današnji okršaj.

Međutim, svaka od gorepomenute tri utakmice zbog korona virusa je odigrana pred praznim tribinama. Enfild bez publike se u drugom delu sezone pred Sitijem urušio kao kula od karata (1:4), ali je krcat Enfild potpuno druga stvar. Na njemu je Liverpul prethodnih godina režirao neverovatne preokrete i ostvarivao velike pobede. Prisetimo se samo, na primer, onih protiv Dortmunda 2016. i Barselone 2019.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

I dok je Gvardiola na konferenciji hvalio kolegu na suprotnoj govoreći kako su mu "Jirgen Klop i timovi koje je vodio pomogli da postane bolji menadžer", nemački stručnjak još jednom iskoristio priliku da pecne rivala pričom kako ne veruje u "neimanje" klasičnog napadača.

"Igrali su tako prošle sezone i onda se Ilkaj Gundogan sto puta ubaci u kazneni prostor i pogodi iz blizine. Bilo bi mnogo lakše da samo moramo da markiramo njihovu devetku. Siti uvek ima dovoljno opcija u tim odlučujućim delovima oko kaznenog prostora. Broj koji igrač nosi na leđima nije bitan. Njihova krila su uticajna kao naša. Ne znam koliko golova je Siti postigao izbliza nakon povratne lopte iz šesnaesterca", istakao je Klop.

Pomenutog Gundogana, baš kao i Oleksandra Zinčenka ovog puta neće biti zbog povrede, dok će Klop morati da reši problem na desnom boku, gde neće moći da računa na Trenta Aleksander-Arnolda. Van terena je po ko zna koji put od dolaska na Enfild i Tijago Alkantara.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Mančester Junajted - Everton 1:1 (1:0)

/Marsijal 44 - Tauzend 65/

Barnli - Norič 0:0

Čelsi - Sautempton 3:1 (1:0)

/Čaloba 8, Verner 84, Čilvel 89 - Vord Prauz 61/

Lids - Votford 1:0 (1:0)

/Ljorente 18/

Vulverhempton - Njukasl 2:1 (1:1)

/Hvang 20, 58 - Hendrik 41/

Brajton - Arsenal 0:0

Nedelja

15.00: (2,95) Kristal Palas (3,25) Lester (2,60)

15.00: (2,20) Totenhem (3,35) Aston Vila (3,60)

15.00: (1,87) Vest Hem (3,70) Brentford (4,50)

17.30: (2,85) Liverpul (3,40) Mančester Siti (2,60)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.