Siloviti Ajaks, Šahtjor se izvukao

Izvor: Mondo, 19.Sep.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siloviti Ajaks, Šahtjor se izvukao

U terminu Lige šampiona od 19 sati – Ajaks pobedio AEK, Šahjtor i Hofenhajm igrali nerešeno. Direktne prenose utakmica Lige šampiona možete pratiti na TV Arena sport.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić tek je nekoliko meseci u Ajaksu, a već u prvom kolu Grupe E Lige šampiona "desetki" holandskog i evropskog velikana pripala je čast da "kopljanike" kao kapiten izvede na megdan AEK-u.

Stadion >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Johan Krojf" bio je ispunjen do poslednjeg mesta, a navijači su imali priliku da uživaju u ofanzivnoj igri Ajaksa, golovima i na kraju u ubeljivom trijumfu protiv prvaka Grčke.

Ajaks je pobedio 3:0 (0:0).

AEK je odolevao dugo, celo provo poluvreme uspeo je da sačuva mrežu. Međutim, u nastavku je pukla odbrana, a proradili su i golgeteri domaćeg sastava.

Doduše, najraspoloženiji bio je defanzivac Nikola Taljiafiko. Argentinac je postigao dva gola, u 46. i 90. minutu. U međuvremenu, tačnije u 77. minutu, upisao se i Doni van de Bek i to nakon sjajne asistencije odličnog Tadića.

UŽIVO: LIGA ŠAMPIONA

Uroš Ćosić je odigrao ceo meč za AEK.

U Grupi E sastaju se još Benfika i Bajern.

Hofenhajm je u okviru Grupe F gostovao u Harkovu. Šahtjor kao domaćin ne igra već dugo utakmice u Donjecku, gde je ratno stanje, već često putuje po Ukrajini i menja gradove.

Meč je završen 2:2. Nemci su dva puta vodili, a "rudari" stizali, drugi put u "minut do 12".

Austrijanac Florijan Grilič je doveo goste iz Sishajma u vođstvo već u šestom minutu. Ipak, ono nije potrajalo, jer je Brazilac Ismaili izjednačio u 27.

Hofenhajm je do poluvremena ponovo stekao prednost. Andrej Kramarić jeizveo korner, a Norvežanin Havard Nordtveit skočio ispred golmana i glavom zakucao loptu u mrežu.

Najlepši momenat dogodio se u 81. minutu, kada je Majkon zategao iz daljine i pogodio mrežu Hofenhajma.

U drugom meču u Grupi F sastaju se Mančester siti i Olimpik Lion.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.