Izvor: MozzartSport.com, 18.Avg.2020, 11:03

Seltik i Legija u epizodi "kako otvoriti autobus"

Rejkjavik i Linfild najavili defanzivan pristup pred mečeve prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i dva vlasnika "ušatog" pehara u njemu. Osim Crvene zvezde, koja večeras u Beogradu započinje kampanju najeminentnijeg kontinentalnog takmičenja protiv gibraltarske Evrope (21.00), na teren će i Seltik, koji je domaćin prvaku Islanda Rejkjaviku (20.45). Igra se samo jedna utakmica, a ishodi završnice Lige šampiona - plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Liona u polufinale i umalo proboj Atalante do predvorja finala - sugerišu da nema prostora za kalkulisanje. Svako opuštanje favorita je luksuz, koji potencijalno može skupo da ga košta. Ista priča važi i za preostale duele današnjeg programa, u kojem Karabag ima posla sa Sileksom, Legija sa Linfildom, a Dinamo iz Bresta sa Astanom.

Šest godina posle gostovanja u Glazgovu, najuspešniji islandski tim ponovo će na megdan Keltima u borbi za plasman u Ligu šampiona. Te 2014. Rejkjavik se nije proslavio, pošto je sa četiri lopte u mreži napustio Seltik park, da bi i u revanšu u svom domu pretrpeo minimalni poraz. Ukupno posmatrano, šest puta su se ova dva kluba sukobljavala, i svaki put su zeleno-beli bili uspešniji ukupnom gol-razlikom 20:1.

U taboru prvaka zemlje leda i lave, baš zbog činjenice da se igra samo jedan susret i to bez publike, tiho snevaju iznenađenje i megdan u narednoj rundi sa boljim iz duela Ferencvaroš - Jurgorden. Ipak, kormilar KR-a Runar Kristinson za okršaj neće na raspolaganju imati levog beka Kristina Jonsona i ofanzivca Kristjana Flokija Finbogasona.

"Znamo da ćemo više vremena provesti na našoj polovini i da ćemo da se branimo. Nadamo se da ćemo uspeti da dobijemo neke pozitivne stvari iz naše defanzive, koja nam daje veru u ono što radimo. Neće biti pritiska publike, tako da mislim da će nam to malo pomoći", ocenio je Kristinson.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Islandska liga suspendovana je zbog slučajeva Kovid-19 u vreme žreba, ali je nastavljena tokom vikenda, a KR je pretrpeo domaći poraz od Hafnarfjordura 1:2.

Sve to je posmatrao strateg Seltika Nil Lenon. Nagađa se da je već odabrao svoj tim za Rejkjavik, u kojem izvesno neće biti napadača Lija Grifitsa i veziste Majkija Džonstona, dok će novajlija Albijan Ajeti biti u sastavu, ali ne od starta.

Kelti su poslednji duel odigrali 9. avgusta sa Kilmarnokom 1:1 na strani, pošto su im mečevi škotskog Premijeršipa protiv Sent Mirena i Aberdina odloženi jer je defanzivac Boli Bolingoli nastupio na tom duelu, iako po dolasku iz Španije nije bio u karantinu.

"Priprema je bila dobra iako smo propustili nekoliko utakmica. Više bih voleo da se igraju dve runde, ali znamo šta moramo da radimo. Liga šampiona je jedan od naših prioriteta ove sezone", rekao je Lenon.

Poljski šampion Legija započinje svoj uspon iz prve runde kvalifikacija. Za poljski fudbal to je ogroman udarac, ali kako drugačije kada je upravo sastav iz Varšave poslednji put igrao u grupnoj fazi Lige šampiona 2016. godine, a od tada je evropske avanture završavao u vreme letnjih meseci. Rival Linfild ne spada u red onih koji "vedre i oblače" u Evropi, ali kako nema revanša dramatičnost dobija na značaju.

Gosti redovno igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, ali svoju avanturu u međunarodnom fudbalu završavaju vrlo brzo - obično već na startu. A, koliko u Severnoj Irskoj veruju u svog predstavnika ilustruje i podatak iz poljskih medija da niko od lokalnih novinara nije akreditovan za duel u Varšavi.

Sastav srpskog stratega Aleksandra Vukovića veliki je favorit. Pre svega, klub nije oslabio tokom prelaznog roka. Stigla su poznata ligaška imena poput Filipa Mladenovića i Rafaela Lopesa, a u tim se posle 15 godina vratio iskusni čuvar mreže Artur Boruc, koji ima 22 nastupa u Ligi šampiona. Njegova podrška i iskustvo mogu se pokazati ključnim u kriznim trenucima. Još jedno važno pojačanje trebalo bi da bude Bartoš Kapustka. Doskorašnji vezista Lestera neće igrati protiv Linfilda, ali je igrač koji će Legiji biti od koristi u narednim mečevima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Vuković kaže da je tim bolje pripremljen u odnosu na prošlu sezonu. Pre godinu dana, Legionari su bili blizu promocije u Ligu Evrope, ali u poslednjim minutima su izgubili od Glazgov Rendžersa

"Duže smo zajedno. Tim koji izlazi na teren sličan je timu koji je igrao veći deo prethodne sezone. Ovo je plus i prednost. U svakom pogledu spremni smo više nego prošle godine na samom početku evropskih kvalifikacija", rekao je Srbin.

Igrači Legije i trenersko osoblje prošli su testove na prisustvo koronavirusa poslednjih dana. Jedan od njih imao je pozitivan rezultat, ali utakmica nije u opasnosti. Tim je u ponedeljak posle podne normalno trenirao. Zaražen fudbaler je odmah stavljen u karantin.

Što se tiče Linfilda, on je velika nepoznanica. Najviše zbog činjenice da prvenstvo Severne Irske još nije počelo zbog pandemije. Takmičenje je suspendovano u martu i neće još početi. Linfild se, međutim, vratio u nekom ritmu, odigrao tri prijateljske utakmice, kao i duel preliminarne faze sa Tre Peneom iz San Marina. Prošle subote igrali su puleni Dejvida Hilija, najboljeg strelca reprezentacija Severne Irske u istoriji, prijateljski duel protiv Stouka. U ovom meču Englezi su imali prednost, a Linfild je bio ograničen na igranje iz kontre. Trener Hili rekao je u intervjuu nakon meča da su svesno prepustili igru Stouku samo kako bi se pripremili za ono što ih čeka sa Legijom.

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO KVALIFIKACIJA (JEDAN MEČ)

Utorak

18.00: (1,30) Karabag (4,70) Sileks (10,0)

19.00: (1,10) Legija (9,00) Linfild (16,0)

20.00: (3,50) Dinamo Brest (3,25) Astana (2,05)

20.45: (1,05) Seltik (12,0) KR Rejkjavik (22,0

21.00: (1,03) Crvena zvezda (13,0) Evropa (30,0)

Sreda

17.00: (4,20) Ararat Jermenija (3,30) Omonija (1,85)

18.00: (1,40) Molde (4,40) KuPS (7,00)

18.30: (2,95) Flora (3,10) Suduva (2,40)

19.00: (2,05) Celje (3,20) Dandalk (3,60)

19.00: (1,90) Dinamo Tbilisi (3,30) Tirana (4,00)

19.00: (2,45) Ferencvaroš (3,10) Jurgorden (2,85)

19.00: (1,45) Makabi Tel Aviv (4,00) Riga (7,00)

20.00: (8,00) Budućnost (4,30) Ludogorec (1,38)

20.00: (7,50) Ki Klaksvik (4,30) Slovan Bratislava (1,40)

20.00: (5,90) Konahs Kvej (3,80) Sarajevo (1,55)

20.00: (1,28) Šerif (5,20) Fola Eš (9,50)

21.00: (15,0) Florijana (7,00) Kluž (1,15)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.