Šarasov treći uzastopni pokušaj da ne uprska stvar: Nadamo se...

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 14:27

Šarasov treći uzastopni pokušaj da ne uprska stvar: Nadamo se...

Mnoge oči košarkaškog sveta biće usmerene ka Kaunasu od petka gde kreće borba za najprestižniji evropski pehar. Evropa će dobiti novog šampiona - Barsa, Real Madrid, Monako i Olimpijakos su prošli dug put, probili se kroz sito i rešeto regularnog dela lige, pa kroz plej-of i zasluženo su tu gde jesu.

Sada kreće ono najvažnije, završni turnir koji su mnogi akteri u sva četiri tabora već iskusili ali čini se da nikome ovaj Top4 ne izaziva toliko emocija kao treneru Barselone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šarunasu Jasikevičijusu.

Dovoljno je samo reći da će Šaras u rodnom gradu pokušati da digne najvredniji klupski pehar kao trener.

Osim toga, biće mu ovo treći uzastopni fajnal-for sa Kataloncima i treći pokušaj da dođe do trona pošto je u prethodna dva podbacio. Pre dve sezone Barselona je poražena od Efesa u finalu, a godinu dana kasnije u polufinalu od Reala u Beogradu.

Da li je konačno došao trenutak da i Šaras slavi? Ako uspe, biće to bajkovit scenario po Litvanca - učiniće to pred svojim prijateljima, porodicom, navijačima, u svom gradu.

"Za mene je lako, ovde mi je porodica i sve što treba je da im nabavim karte", našalio se Jasikevičijus tokom zvanične konferencije za medije u Kaunasu, uz prisustvo trenera i kapitena svih učesnika.

Na putu do završnog turnira Barselona je "počistila" njegov Žalgiris što je istakao kao jako bitan momenat zbog dužeg predaha koji je napravljen u odnosu na ostale pretendente na tron u Kaunasu.

"Pobeda u seriji od 3:0 nam je dala mogućnost da se odmorimo i oporavimo, da zalečimo neke povrede, ali sad to i nije toliko važno. Moramo da živimo ovaj trenutak i uradimo posao kako valja. Došli smo ovde posle dva teška meča u domaćem šampionatu i najbolje što je moglo da nas snađe je što smo mogli da odmorimo pet dana".

Pritisak je nesumnjivo na Barseloni zbog mnogo razloga, i zbog prethodna dva neuspela pokušaja da se domognu titule, zbog ogromnih očekivanja koja su takva zbog velikih ulaganja.

Novi neuspeh verovatno će značiti i kraj Jasikevičijusove ere na klupi Barse. Ipak, on kaže da ne oseća pritisak u svlačionici zbog svega.

"To je nešto što ne možete da kontrolišete. Ok je da budete nervozni i da pravite greške u nekom trenutku. Moramo biti mirni, igrati našu igru, pokazati zajedništvo i napraviti balans između razočaranja i slavlja na terenu. Ali ja volim kada postoji pritisak, on čini da moji igrači budu najbolji u tom trenutku, i nadam se da možemo postići dobre stvari".

O svom trećem učešću na završnom turniru kaže:

"U prilici smo da treći put zaredom igramo u samoj završnici, ali najvažnije od svega je da smo složni i da se nadamo da će se situacija odvijati u našu korist do samog kraja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.