Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 11:08

Šampion u derbiju Transilvanije vida evropske rane

Posle eliminacije od zagrebačkog Dinama u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Kluž dočekuje finalistu Kupa Rumunije koji je bio veoma aktivan na letnjoj pijaci

I ove sezone grupna faza Liga šampiona je ostala samo san za Kluž. Rumunski šampion je posle drame i penal-ruleta u sredu eliminisan od zagrebačkog Dinama u drugom kolu kvalifikacija za evro-elitu. Uspeo je trostruki uzastopni šampion naših istočnih suseda da golom u poslednjim trenucima drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poluvremena uvede utakmicu u produžetku, kasnije i jedanesterce, ali nije uspeo da savlada Modre koji su više od sat igrali sa igračem manje.

Na stubu srama našao se tragičar meča Kevin Boli. Internacionalac iz Obale Slonovače poslao je loptu iznad gola sa 11 metara. Rumunski mediji podsećaju da je on ovog leta imao brojne ispade. Pre dve nedelje je pobegao sa treninga. Želeo je da ode u turski Samsun.

I u prošlom šampionatu defanzivac je imao incident sa trenerom Danom Petreskuom.

"Napravili smo od njega dobrog igrača, otišao je u Kinu, zaradio milione. Sada sve to zaboravlja, nažalost kao i mnogi drugi“, rekao je Petresku u finišu prošle sezone za povratnika u tim iz Transilvanije, prenosi Digisport.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na meti rumunskih medija je i golman Kristijan Balgradean, koga krive za loše izdanje na meču sa Zagrepčanina. Ovaj iskusni golman je ovog leta stigao u šampiona iz redova ljutog rivala iz Bukurešta, FSCB-a.

Nema mnogo vremena za očajavanje u Klužu, nastavlja se bitka na Starom kontinetu u Ligi Evrope gde je prošle sezone šampion igrao grupnu fazu, a danas (20.00) stiže Sepsi u drugom kolu rumunske Lige 1. Prošlosezonski finalista Kupa Rumunije na premijeri je poražen na svom terenu sa 1:0 od vicešampiona Univerzitatee iz Krajove sa 1:0. Biće ovo derbi Transilvanije, oblasti u središnjem delu države.

Sepsi je bio veoma aktivan na letnjoj pijaci. Došli su kao slobodni igrači - Babakar Fofana (GAZ Metan), Admir Bajrović (Panetolikos), Bogdan Mitrea (Spartak Trnava), Panajotis Deligianidis (OFI Krit), Aleksandru Greab (Konkordija), Florin Purese (Termalice), Adnan Aganović (AEL Limasol), Žesus Fernandez (Kluž), Vlad Mitrea (Lokeren), Brajan Novijer (Rakov)... Ambiciozna ekipa koja bi mogla da bude prijatno iznenađenje ove sezone. Ovaj tim iz oblasti u Transilvaniji u kojoj živi mnogo Mađara, pa ima i pomoć matice kao recimo TSC iz Bačke Topole u Srbiji ili Dunajska Streda iz Slovačke.

Na poslednih šest mečeva ovih rivala samo je jednom bilo 3+. Prošle sezone u rumunskom šampionatu Kluž je dobio Sepsi na svom terenu sa 1:0 golom Brazilca Vinisijusa u finišu utakmice, dok je u gradu Svetom Đorđu bilo bez pobednika – 1:1. Šampion od pet utamkica na gostovanju Sepsiju ima četiri trijumfa, a jedino nije uspeo da trijumfuje prošle godine na startu prvenstva Rumunije.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U prvom meču dana (17.00) Hermanštat dočekuje Akademiku Klinčeni. Domaćin je favorit. Prošle nedelje je uspeo da osvoji bod (1:1) na gostovanju Dinamu iz Bukurešta. Ekipa iz Klinčenija je na premijeri poražena od šampiona Kluža na svom terenu sa 2:1. Računajući i finiš prošle sezone Akademika je u seriji od četiri poraza. Prošle sezone u šampionatu gostujuće ekipe su slavile u međusobnim susretima. Kada igraju ova dva tima ne pada mnogo golova. Na šest od sedam mečeva dolazio je tip 0-2.

RUMUNIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Gaz Metan Medijaš - Argeš 2:0 (1:0)

/Bako 41, Dumitru 52/

UTA Arad - Voluntari 0:0

Subota

17.00: (1,80) Hermanštat (3,45) Akademika Klinčeni (4,80)

20.00: (1,70) Kluž (3,50) Sepsi (5,50)

Nedelja

14.30: (1,80) Botošani (3,50) Poli Jaši (4,70)

17.00: (1,70) Univerzitatea Krajova (3,70) Astra (5,20)

20.00: (1,90) FCSB (3,45) Vitorul (4,20)

Ponedeljak

20.00: (3,80) Čindija Targovište (3,35) Dinamo Bukurešt (2,05)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.