Salcburg završio veliki posao pred dolazak Zvezde!

Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salcburg završio veliki posao pred dolazak Zvezde!

Dok je izvesno da Zlatko Junuzović zbog povrede butnog mišića neće moći da igra u sredu, u revanš meču plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona, trener Red Bula čuo je i jednu dobru vest ovog ponedeljka.

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images/Guliver

Sa tim u Crvenoj zvezdi, logično, niko nije računao u pripremi ni prve, ni druge utakmice plej-ofa Lige šampiona sa Salcburgom, ali postojala je ozbiljna mogućnost da austrijski šampion ostane bez najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igrača upravo u tom periodu.

Dijadije Samaseku (22) do danas je imao ugovor samo do juna 2019. godine, zbog čega je Red Bul bio u nezavidnoj poziciji utoliko što je period do kraja letnjeg prelaznog roka (petak, 31. avugst) bio poslednji u kom bi bilo moguće zaraditi na njegovoj eventualnoj prodaji.

Ipak, prema vestima koje su stigle iz Austrije ovog ponedeljka, dva dana pred gostovanje crveno-belih na "Red Bul areni", Samaseku i njegov menadžer Žonatan Marek pristali su na ponudu Salcburga o produžetku saradnje po poboljšanim finansijskim uslovima, tako da će "motor" ekipe trenera Marka Rozea osati u klubu bar do kraja sezone.

Bez Zlatka...

Jedan od najboljih fudbalera Salcburga, Zlatko Junuzović (31), neće biti u prilici da igra u revanš meču sa Crvenom zvezdom potvrđeno je danas. Austrijski reprezentativac, rođen u Loznici, napustio je prvu utakmicu odigranu prošlog utorka u Beogradu na poluvremenu zbog bola u butnom mišiću. Pre dolaska u Salcburg ovog leta, vezista je šest sezona igrao za Verder iz Bremena, a pre toga za Austriju iz Beča.

Marek, koji je karijeru fudbalskog agenta izgradio na ranom dovođenju mladih igrača iz Afrike, imao je ozbiljne ponude Olimpik Marseja, Borusije Dortmund i Milana, ali je procenio da je za reprezentativca Malija najbolje da odigra treću sezonu za prvi tim Salcburga i onda zaigra u nekoj jačoj ligi, za veći klub.

Da li je na tu odluku uticala i prilika koju Red Bul ima u revanš utakmici sa Crvenom zvezdom? Ne znamo, ali bi fudbaleri šampiona Srbije mogli u sredu uveče da pokvare planove i klubu i menadžeru i igraču.

Inače, najunosniji igrači Marekove agencije "Classic Sports Management" već nastupaju za Borusiju (Abdu Dijalo, Senegal/Francuska, štoper, 22 godine) i Marsej (Žordan Amani, Francuska, levi bek, 24 godine) što donekle potvrđuje da bi istim putem uskoro mogao da krene i igrač koji je u Salcburgovu filijalu, lokalnog drugoligaša Lefering, stigao na leto 2015. godine.

Posle sezone u kojoj je odigrao 26 mečeva uz dve asistencije za klub iz predgrađa, Grediga, promovisan je u prvotimca šampiona zemlje i do danas zabeležio 96 utakmica za prvi tim. Prvi gol, posle četiri asistencije, postigao je u prethodnoj rundi kvalifikacija za pobedu nad Škendijom od 3:0.

Za seniorsku reprezentaciju Malija odigrao je pet mečeva.

Mondo će imati svog reportera na utakmici u Austriji, gde će i Salcburg i Crvena zvezda igrati za prvi plasman u Ligu šampiona od njenog nastanka. Poraženi već zna da će nastupati u Ligi Evrope.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.