ŠTA ZVEZDI OMOGUĆUJE EVROPSKO PROLEĆE? Remi u Švajcarskoj nije loš, ali onda NE SME da dopusti Sitiju da bude ubedljiv

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2023, 17:05

ŠTA ZVEZDI OMOGUĆUJE EVROPSKO PROLEĆE? Remi u Švajcarskoj nije loš, ali onda NE SME da dopusti Sitiju da bude ubedljiv

Ne razmišlja se o porazima ipak!

Crvena zvezda je posle poraza od Lajpciga (2:1) u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona, i matematički ostala bez šanse za plasman u plej-of najelitnijeg takmičenja, ali proleće u Evropi je moguće.

Do kraja prvog dela takmičenja, ostalo je još dva meča, gde će crveno-beli imati šansu da obezbede nokaut fazu Lige Evrope.

Izabranici Baraka Bahara imaju šansu da ostanu u Evropi, ukoliko zadrže treće mesto u grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ostanu iznad Jang Bojsa.

Oočekuje ih duel sa Jang Bojsom 28. novembra u Švajcarskoj, kao i poslednje kolo 13. decembra protiv Mančester sitija na Marakani.

Sa druge strane ekipa iz Berna gostuje Lajpcigu u šestoj rundi.

Oba tima imaju po jedan bod posle četiri kola, samo što je gol razlika na strani beogradske ekipe. Zvezda ima -5 (5:10), u odnosu na Jang Bojs -7 (4:11).

Računica je jasna, pobeda portiv švajcarskog predstavnika definitivno vodi u nokaut fazu Lige Evrope, poraz znači kraj, dok remi može da donese "proleće", o kom bi odlučivalo poslednje kolo.

Pod uslovom da remiziraju kao u Begradu, gde je bilo 2:2 i obe ekipe odigraju identično u poslednjoj rundi, Zvezda će biti treća.

Bilo bi potrebno za prolaz da Zvezda ne izgubi drastično ubedljivije nego Jang bojs u Lajpcigu. Ako bi Nemci slavili golom razlike, Jang bojs bi imao -8, a to bi onda ostavljalo Crvenoj zvezdi prostor da izgubi dva razlike od aktuelnog šampiona Evrope, a verovatno i tri.

Zvezda ne bi smela da izgubi tri razlike od Sitija u slučaju minimalnog poraza Jang bojsa u Lajpcigu, ako bi Švajcarci bili poraženi uz dosta golova.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.