SRAMNO: Ustaški pokliči u Ligi šampiona, pravili haos po gradu i veličali zločine

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 12:19

SRAMNO: Ustaški pokliči u Ligi šampiona, pravili haos po gradu i veličali zločine

Torcida zgrozila Evropu.

Navijači Hajduka iz Splita napravili su niz incidenata tokom boravka u Švajcarskoj gde su omladinci tog tima igrali u finalu Lige šampiona za mlade. Fudbaleri Hajduka mlađi od 19 godina u borbi za titulu su poraženi rezultatom 5:0, ali ono što su fanovi radili van terena bio je veći debakl od onog na travnjaku.

Finalni meč odigran je u ponedeljak u Ženevi pred 10.000 gledalaca, a hrvatski tim je imao veliku podršku, pošto su najvatreniji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navijači, članovi popularne grupe "Torcida", došli na ovu utakmicu i izazvali haos. Između ostalog, na ulicama ovog grada mogle su da se čuju ustaške pesme.

- To je grupa ultrasa prilično poznata u lošem smislu reči u Evropi, skloni su verovanju da su gotovo svuda domaćini - rekao je Aleksandre Brahijer, portparol ženevske policije, a prenosi "Index".

On je dodao da su pomenutu tuču policajci smirili koristeći gumene metke.

Huligani su od jutra po kafićima u gradu pili i odlazili bez plaćanja računa, na kraju su se sukobili sa policijom, a tuče je bilo i nakon utakmice.

Švajcarski "TDH" objavio je snimak na kojem se vidi "Torcida" kako na ulicama Ženeve peva ustaške pesme.

"Ajmo, ajmo, ustaše, ustaše, slovo u, slovo u, po kapi se šeće, ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće" - glase sramni stihovi koje su pevali po gradu.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Ikardi Rivero, sestra Maura Ikardija
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.