SPEKTAKL SA TUŽNIM KRAJEM: Vanderson srušio nade Delija i poslao Zvezdu u plej-of za Ligu Evrope (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 02.Avg.2016, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPEKTAKL SA TUŽNIM KRAJEM: Vanderson srušio nade Delija i poslao Zvezdu u plej-of za Ligu Evrope (VIDEO)

U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda je posle produžetaka eliminisana od Ludogoreca. Posle regularnih 2:2, na kraju je bilo 2:4 za bugarskog šampiona.


Rekao je Miodrag Božović juče pre meča da ovo neće biti niti meč decenije, niti čak meč godine, ali sudeći po svemu što smo večeras videli na stadionu ‘Rajko Mitić’ mogao bi se okarakterisati kao takav. Ali, ne sa srećnim krajem. Jer, sadržao je sve: atmosferu >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << za pamćenje, evrogolove, preokrete, isključenja, penal… Ma, bilo je za infarkt.
Igra Zvezde u prvih 15 minuta nije ulivala veliko samopouzdanje navijačima, ali jeste bomba Mičela Donalda već u 16.-om.
Jednu odbijenu loptu uhvatio je poluvolejem sa oko 20 metara i prvi ‘otključao’ bravu bugarskog šampiona.

(Izvor: youtube / Sport Nation)
Nije se ni stišalo slavlje preko 50.000 Delija, a šest minuta kasnije Džonatan Kafu je izjednačio na 1:1. U reprizi prvog gola iz Razgrada, Brazilac je izveo pravi ‘ringišpil’ u odbrani Zvezde, protutnjao pored četvorice i postigao sjajan gol.

(Izvor: youtube / Moja SporTV)
Zvezdi je i taj rezultat odgovarao, pa se nije previše zaletala ka golu rivala, a taj prostor koji je ostavljan na sredini terena, bugarski Brazilci su koristili i ozbiljno ugrožavali gol domaćih.
Najagilniji je bio Vanderson koji je u 35. minutu šutirao iz izgledne pozicije pored gola, a kada je pet minuta kasnije uputio šut u okvir gola, Kahriman se nije snašao, dozvolio je Vandersonu da ga ‘probuši’ i donese Ludogorecu prednost od 2:1.

(Izvor: youtube / AM Video7S)
Samo četiri minuta posle drugog Ludogoreca Zvezda je dobila veliku nadu u vidu isključenja Igora Plaštuna, tačnije drugog žutog kartona zbog faula nad Moučeom.
Ali je i to palo u vodu po završetku prvog poluvremena i krajnje nepromišljenog poteza Gejlora Kange koji je ušao u fizički kontakt sa Djakovim, koji ga je isprovocirao i Zvezda je takođe u drugi deo meča ušla sa deset igrača.

(Izvor: youtube / Djidjomania)
To je, činilo se tada, otvaralo prostor za Ludogorec da na većem otvorenom prostoru iskoriste svoju tehničku dominaciju, ali iako je bilo takvih situacija u par navrata, nije bilo do kraja tako.
Naprotiv, Zvezda je u jednom od retkih dobrih ataka ka golu Ludogoreca i smušene reakcije odbrane gostiju na čelu sa golmanom Stojanovim, došla do jedanaesterca.
Katai je šutirao, Vijeira iskoristio ‘njuh’ i došao do lopte pre Palamina koji ga je zakačio po nozi i Banti je pokazao na belu tačku. Ibanjez je bio siguran izvođač i rezultat je u potpunosti bio poravnat.

(Izvor: youtube / Moja SporTV)
Posle toga bilo je možda manjih bljeskova koji su mamili uzdahe publike, ali kako je vreme odmicalo, ušlo se u mirniji tok meča jer nijedan od timova nije želeo da rizikuje primljen gol i eliminaciju već tada. Stoga se ušlo u produžetke, reklo bi se, na zadovoljstvo i jednih i drugih.
Međutim, kada se iz ove perspektive gleda, Zvezdi to nije išlo u korist jer je tek tada do izražaja došla veća tehnička dominacija igrača Ludogoreca.
Tek što je počeo prvi produžetak, u tipičnoj akciji za bugarskog šampiona, Vanderson je dobio loptu u prostor iza leđa kompletnoj odbrani Zvezde i rutinski i efektno matirao Kahrimana.

(Izvor: youtube / Nikola Cvetanovic)
Samo tri minuta kasnije novi gol za Ludogorec, a slomljenu Zvezdu dokusurio je ponovo Vanderson, posle odbitka i odbrane Kahrimana, za het-trik Brazilca.

(Izvor: youtube / Sport Nation)
Odmah se na licima igrača, ali i po pesmi navijača moglo zaključiti da je sve gotovo i da su se pomirili sa time da će Liga šampiona i ove godine ostati nedosanjan san.
Sada se crveno-beli okreću petku i žrebu za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, kako bi se domogli makar grupne faze tog takmičenja, što je i bio prvobitni cilj.

Crvena zvezda – Ludogorec 2:4 – u regularnom delu 2:2 (1:2)
(Donald 17, Ibanjez 61pen – Kafu 24, Vanderson 40, 92, 97)
Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Luka Banti (Italija).
Crveni kartoni: Plastun 43 – Kanga (po završetku prvog poluvremena)
CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman – Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez – Le Talek (od 105. Ristić), Donald, Kanga, Srnić (od 51. Vijeira), Mouče (od 57. Ruiz) – Katai.
LUDOGOREC (4-2-3-1): Stojanov – Minev, Plastun, Moci, Natanael – Đakov, Abel – Džonatan Kafu (od 70. Misiđan), Marselinjo, Vanderson – Kešeru (od 46. Palomino).


 
The post SPEKTAKL SA TUŽNIM KRAJEM: Vanderson srušio nade Delija i poslao Zvezdu u plej-of za Ligu Evrope (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTOGALERIJA: Tresla se Autokomanda, ali je isključenje Kange pokvarilo sve… (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 02.Avg.2016

Večerašnja utakmica sadržala je apsolutno sve: atmosferu za pamćenje, evrogolove, preokrete, isključenja, penal, produžetke, šest pogodaka… Ali ne i prolaz srpskog predstavnika.. . Crvena zvezda ni ove sezone neće učestvovati u Ligi šampiona, a neće se čak ni zavioriti ‘mušema’ elitnog...

Nastavak na HotSport.rs...

Ludogorec slavio posle prodžetaka, Zvezda čeka žreb za Ligu Evrope (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 02.Avg.2016

U trećem kolu kvalifikacija bugarski tim sa dva gola u prvom produžetku matirao crveno-bele. Kangina glupost i te kako koštala srpsku ekipu Moraće Crvena zvezda da traži put do Evrope na teži način. U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona su na prepunom stadionu „Rajko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.