LŠ: Trijumfi Ajaksa, Juventusa i Reala, poraz Sitija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2018, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Trijumfi Ajaksa, Juventusa i Reala, poraz Sitija

Fudbaleri Ajaksa pobedili su u Amsterdamu AEK iz Atine 3:0 (0:0) na otvaranju E grupe Lige šampiona, uz odličnu igru srpskog reprezentativca Dušana Tadića.

Tadić je na "Johan Krojf" areni bio asistent za drugi gol mladog Donija van de Beka u 77. minutu odličnim centaršutem, između pogodaka Nikolasa Taljafika u 46. i 90. minutu.

Tadić je odigrao ceo meč, isto kao i sunarodnik Uroš Ćosić na drugoj strani.

Debitant u elitnom takmičenju Hofenhajm >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odigrao je 2:2 na gostovanju Šahtjoru u Harkovu u meču F grupe.

Nemci su dva puta vodili preko Florijana Griliša u 6. i Havarda Nordvajta u 38, a domaćin je stizao zahvaljujući pogocima Brazilaca Ismailija u 27. i Majkona u 81. minutu.

Poraz Sitija, trijumf Juventusa

Utakmicama u grupama E, F, G i H večeras je nastavljeno takmičenje u Ligi šampiona, a najveće iznenađenje je priredio Lion, koji je kao gost pobedio favorizovani Mančeser siti sa 2:1.

Francuzi su poveli 2:0 golovima Kornea u 26. i Fekira u 43. minutu, a šampion Engleske je u drugih 45 minuta uspeo samo da ublaži poraz pogotkom Silve u 67. minutu.

Svi ostali favoriti nisu imali previše problema i zabeležili su sigurne pobede.

Pjanić dvostruko siguran

Juventus je kao gost pobedio Valensiju sa 2:0, a oba gola je postigao Pjanić udarcima sa bele tačke. Utakmicu je, ipak, obeležilo isključenje najveće zvezde torinskog kluba Kristijana Ronalda.

Real je u Madridu bez većih problema savladao Romu sa 3:0, a strelci su bili Isko u 44, Bejl u 58. i Marijano u 90. minutu.

Aleksandar Kolarov je za Rimljane odigrao ceo meč.

Bajern je bio siguran na gostovanju Benfiki i pogocima Levandovskog u 50. i Sančeza u 54. minutu slavio je sa 2:0.

Za domaćina Ljubomir Fejsa odigrao je ceo meč, a Andrija Živković poslednjih 15 minuta.

Mančester junajted je uspešno pregrmeo gostovanje Jang Bojsima i pobedio je sa 3:0. Golove su postigli Pogba u 35. i 43. minutu i Marsijal u 66. minutu.

Nemanja Matić i Miralem Sulejmani odigrali su ceo meč.

Moskovski CSKA je na gostovanju Viktoriji Plzenj izvukao bod u nadoknadi vremena. Domaćini su vodili 2:0 golovima Krmenčika u 29. i 41. minuti, a strelci za goste su bili Šalov u 49. minutu i Vlasić iz penala u petom minutu nadoknade vremena.

Ronaldo isključen protiv Valensije

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo isključen je večeras na debiju u Ligi šampiona za Juventus na gostovanju u Valensiji.

Portugalac je dobio crveni karton, prvi nakon 154 utakmice u elitnom takmičenju, posle duela sa štoperom domaćina Žeison Muriljom.

Blago rečeno spornu odluku, doneo je nemački sudija Feliks Brih, isti onaj koji nije svirao penal za Srbiju na Mundijalu u Švajcarskoj i potom više nije sudio na velikoj sceni.

Najbolji strelac u istoriji takmičenja bio je šokiran i u suzama je napustio "Mestalju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Ronaldo se vraća u Španiju, Real čeka "Vučicu", MU u Švajcarskoj

Izvor: B92, 19.Sep.2018

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo vraća se u Španiju, prvi put nakon odlaska iz Reala u Juventus, na gostovanje Valensiji na startu u Ligi šampiona...Nakon što je minulog vikenda "probio led" u Seriji A sa dva gola protiv Sasuola Portugalac svakako dolazi maksimalno motivisan da nastavi...

Nastavak na B92...

Košmar! Ronaldo u suzama, isključen na Mestalji (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2018

Debi u Ligi šampiona za Juventus i odmah košmar za Kristijana Ronalda. Čupanje za kosu - da li je to dovoljno za crveni? A šta ćemo sa glumom Murilja? (VIDEO) Prvi povratak u Španiju posle odlaska iz Madrida Portugalac sigurno neće pamtiti po lepom, pošto je isključen u 29. minutu okršaja...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.