Rijeka kažnjena zbog Ubij Srbina

Izvor: N1 televizija, 05.Sep.2017, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijeka kažnjena zbog "Ubij Srbina"

Hrvatski šampion Rijeka kažnjena je zatvaranjem severne tribine za meč prvog kola Lige Evrope protiv atinskog AEK zbog skandiranja navijača "Ubij Srbina" i "Ko ne skače pravoslavac je" u revanš meču plej-ofa za Ligu šampiona protiv Olimpijakosa.

Pored suspenzije tribine, klub sa Rujevice je kažnjen i sa 21,000 evra zbog pirotehnike i loše organizacije tog meča.

"Prema naknadnoj prijavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dostavljenoj delegatu, zbog diskriminacionog skandiranja dela navijača na severnoj tribini (kako stoji u izveštaju "Gazi, gazi, gazi cigane", "Ko ne skače pravoslavac je" i "Ubij Srbina"), Rijeka je kažnjena zatvaranjem severne tribine za sledeću međunarodnu utakmici. Sva navedena nedolična skandiranja su dokumentovana audio-video zapisom i dostavljena disciplinskim telima UEFA", naveo je hrvatski klub.

Čelnici kluba su istakli da će se žaliti na takvu odluku, ali da definitivno karte za severnu tribinu za meč sa AEK neće biti u prodaji.

Taj duel je na programu 14. septemba.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.