Rekorder Lampard odveo Čelsi u LŠ

Izvor: B92, 11.Maj.2013, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekorder Lampard odveo Čelsi u LŠ

Fudbaleri Čelsija pobedili su Aston Vilu 2:1 u Birmingemu i kolo pre kraja Premijer lige obezbedili učešće u Ligi šampiona sledeće sezone.

Čelsi je u Birmingemu slavio posle preokreta u drugom poluvremenu, a junak je bio Frenk Lampard koji je postao najbolji strelac u istoriji tima sa 203 gola.

Lamps je bio dvostruki strelac u poslednjih pola sata meča, koji su oba tima završila sa po desetoricom igrača na terenu.

Vila je povela već 15. minutu preko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sjajnog Kristijana Bentekea, da bi krajem poluvremena stekla još jednu prednost, brojčanu, nakon isključenja Ramireša.

Međutim, u 58. minutu drugi žuti karton dobija i Benteke, što potpuno menja situaciju na terenu.

Samo tri minute kasnije Lampard lepim golom donosi izjednačenje, Čelsi pokreće opsadu gola domaćina, koja donosi preokret dva minuta pre kraja.

Posle sjajne akcije po levoj strani kaznenog prostora, Eden Azar drugi put na meču pronalazi Lamparda koji sa nekoliko metara loptu ubacuje u mrežu.

Čelsi je 15 minuta pre kraja meča ostao bez kapitena Džon Terija koga je zbog povrede zamenio Branislav Ivanović.

Kolo pre kraja Čelsi ima pet bodova i meč više od Arsenala pa je osigurao bar četvrtu poziciju. "Tobdžije" će se sa lokalnim rivalom iz severnog Londona Totenhemom boriti za preostalo mesto koje vodi u elitno takmičenje.

Sa druge strane, Aston Vila čeka ishod meča Vigana u utorak kako bi saznao da li će u poslednjem kolu morati da se bori za opstanak.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer liga: Frenk Lampard ispisao istoriju Čelsija!

Izvor: Sportal.rs, 11.Maj.2013

Fudbaleri Čelsija savladali su Aston Vilu i ostvarili veliku pobedu, koja im daje priliku da zadrže treću poziciju i direktno se kvalifikuju u Ligu šampiona.

Nastavak na Sportal.rs...

Čelsi posle preokreta u Ligi šampiona

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2013

Čelsi je i matematički obezbedio plasman u Ligu sampiona sledeće sezone, pošto je danas savladao u gostima Aston Vilu sa 2:1.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.