Izvor: RTS, 05.Okt.2022, 23:23

Real pleše u ritmu sambe, prvi trijumf Lajpciga

Pobedom nad Šahtjorom od 2:1, Real je završio prvu fazu takmičenja u Grupi F Lige šampiona sa sve tri pobede. Lajpcig sa 3:1 savladao ekipu Seltika i upisao prve bodove u takmičenju.
Jedno poluvreme bilo je dovoljno Realu da osvoji tri boda protiv Šahtjora, pa iako trijumf nije bio ubedljiv, bio je dovoljno siguran za treću pobedu u Grupi F.

Tandem mladih Brazilaca bio je koban za ukrajinsku ekipu - Rodrigo je u 13. minutu doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prednost šampionu Evrope, a nju je udvostručio Vinisijus Junior u 28.
Šahtjor se nije predavao i uspeo je da prepolovi zaostatak do poluvremena, strelac je bio Zubkov u 39. minutu utakmice.
Real je i u drugom poluvremenu imao veliki broj prilika i udaraca ka golu protivnika, ali promene rezultata nije bilo.
Lajpcig je nešto ranije na svom terenu bio ubedljiv protiv Seltika 3:1, a pobeda "bikova" bila bi i ubedljivija da nije bilo VAR sistema.
Dva gola domaće ekipe poništena su posle gledanja snimka, a zanimljivo je da su ubrzo posle njih stizali i regularni pogoci.
Nkunku je doneo prednost Lajpcigu u 27. minutu, ali je već na startu drugog dela izjednačenje Seltiku doneo Žota.
Ipak, nemački tim je stigao do prve pobede u takmičenju zahvaljujući golovima Andrea Silve u 64, odnosno 77. minutu.
Real je ubedljivo prvi na tabeli Grupe F sa devet osvojenih bodova, Šahtjor ima četiri, Lajpcig tri, dok je Seltik na začelju sa jednim osvojenim bodom.
U narednom kolu Real gostuje u Poljskoj, kod ekipe Šahtjora, dok Seltik ima priliku da se revanšira Lajpcigu u Glazgovu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.