Real i Čelsi u polufinalu, Pirova pobeda Borusije Dortmund

Izvor: Politika, 09.Apr.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real i Čelsi u polufinalu, Pirova pobeda Borusije Dortmund

Tim Branislava Ivanovića sa 2:0 eliminisao PSŽ, a sa istim rezultatom Borusija je savladala Madriđane što joj nije bilo dovoljno

Fudbaleri Reala i Čelzija plasirali su se u polufinale Lige šampiona: Madriđani su prošli kroz „iglene uši” pošto su u Dortmundu poraženi sa 2:0 (Rojs 24, 37), , a Borusija je ostvarila Pirovu pobedu nakon što je prvi meč na Santjago Bernabeu izgubila sa 3:0, dok su izabranici Žozea Morinja u Londonu pobedili Pari Sen Žermen sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 2:0 (Andre Šurle u 32. minutu i Demba Ba u 88) pa su tako zbog gola u gostima (u Parizu su izgubili sa 3:1) izborili učešće u polufinalu.

Do prvog gola na meču „plavci” su došli posle auta sa desne strane, koji je izveo srpski reprezentativac Branislav Ivanović. On je šesnaestercu pronašao Davida Luisa, a on je glavom spustio loptu Šurleu, koji je iz prve šutirao i savladao golmana PSŽ.

Konačan rezultat postavio je Ba u samoj završnici utakmice. Senegalac je posle greške u odbrani PSŽ iskoristio odbijenu loptu i sam izašao ispred Salvatorea Sirigua, pa nije imao težak zadatak da ga savlada.

PSŽ je posle drugog primljenog gola krenuo u potpunu ofanzivu, ali izabranici Lorana Blana nisu došli do izgledne šanse, pošto su se napadi uglavnom završavali na oko 20 metara od gola Petera Čeha.

Borusija je bila na korak od podviga, jer je već na poluvremenu imala dva gola prednosti protiv španskog „kraljevskog kluba”. Nakon što je golman Vajdenfeler odbranio penal Di Mariji u 17. minutu „milioneri” su zaigrali kao preporođeni i sa dva pogotka hitronogog Marka Rojsa najavili senzaciju.

U drugom delu susreta produžeci su „visili u vazduhu”, jer je Borusija i dalje napadala i vršila pritisak ka mreži favorizovanog rivala, ali su se Madriđani, na čelu sa golmanom Kasiljasom, uspešno branili.

Oslabljen neigranjem povređenog Kristijana Ronalda, Real se prvenstveno fokusirao na čuvanje gola viška iz prvog meča i na kraju je uspeo.

Srpski reprezentativac u redovima Čelsija, Branislav Ivanović, igrao je svih 90 minuta, kao i Miloš Jojić u Borusiji.

objavljeno: 09.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Levandovski napada Real, Ronaldo juri rekord

Izvor: Danas, 09.Apr.2014

Fudbaleri Reala dobro su zapamtili prošlogodišnju eliminaciju u polufinalu Lige šampiona pa su već u prvom susretu četvrtfinala ove sezone dodali pun gas i stekli velika tri gola prednosti uoči puta u Dortmund na revanš meč sa Borusijom.

Nastavak na Danas...

Parižani izgubili meč i istinsko bogatstvo

Izvor: Mondo, 09.Apr.2014

Da su eliminisali Čelsi i plasirali se u polufinale Lige šampiona (LŠ), fudbaleri Pari Sen Žermena dobili bi PO..

Nastavak na Mondo...

LŠ: Borusija Dortmund - Real Madrid 2:0

Izvor: Mondo, 09.Apr.2014

Borusija je na svom terenu slavila protiv Reala (2:0) u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, ali je to bila "Pirova..

Nastavak na Mondo...

Liga šampiona: Prošli Bajern i Atletiko , Barselona ispala!

Izvor: Press, 09.Apr.2014

Bajern je večeras u Minhenu slavio protiv Mančester Junajteda rezultatom 3:1 i prošao dalje nakon remija u prvom meču na Old Trafordu (1:1), dok je Atletiko pobedio Barselonu u Madridu sa 1:0 i nakon remija u prvom meču (1:1) ostvario veliki uspeh.. U sudaru evropskih velikana Bavarci su očekivanim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.