Rasplet u Superligi – ko će u Ligu šampiona, a ko u baraž?

Izvor: B92, 26.Maj.2023, 12:54

Rasplet u Superligi – ko će u Ligu šampiona, a ko u baraž?

Utakmicama 37. kola završava se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije.

Posle poslednjeg kola biće poznato ko će u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ko u baraž za opstanak.

Duplu krunu je odbranila Crvena zveda, koja je prvo osvojila titulu, a sinoć, pobedom protiv Čukaričkog (2:1) i Kup Srbije. Crveno–beli će u nedelju od 19 časova na svom terenu dočekati šestoplasirani Novi Pazar na proslavi titule.

Čukarički ima obezbeđen plasman u Ligu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropa, trenutno je treći i bori se za drugo mesto sa TSC–om iz Bačke Topole, koji ima dva boda više, 74. Obe ekipe igraće u isto vreme, u nedelju od 17 časova, Čukarički će dočekati osmoplasirani Radnički 1923, a TSC će dočekati petoplasiranu Vojvodinu.

Ostale utakmice igraju se u subotu. Partizan će se od 19 časova u Humskoj oprostiti od svojih navijača i neuspeha u domaćem prvenstvu utakmicom protiv Voždovca. Crno–beli će sezonu završiti na četvrtom mestu.

U subotu će biti odlučeno i koje ekipe će igrati u baražu za opstanak, one koje zauzmu 13. i 14. mesto na tabeli. Javor je trenutno 13. a Radnik iz Surdulice 14. i obe ekipe imaju po 34 boda.

Javor će od 17 časova igrati u Kruševcu protiv Napretka, koji na bezbednom devetom mestu ima 39 bodova, dok će Radnik u isto vreme igrati u Subotici protiv Spartaka, koji na 10. mestu ima 38 bodova.

Mladost iz Lučana je 11. na tabeli sa 35 bodova i dočekaće od 17 časova Mladost GAT koja je ispala iz lige, dok će Radnički iz Niša koji takođe ima 35 bodova na 12. mestu igrati protiv Kolubare u Lazarevcu od 17 časova.

Kolubara je posle oduzimanja devet bodova zbog sumnje u nameštanje utakmica pala na poslednje 16. mesto i ispala je iz lige, ali je klub iz Lazarevca najavio žalbu na odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Superliga, 37. kolo

Subota:

17.00 Kolubara – Radnički Niš

17.00 Mladost Lučani – Mladost GAT

17.00 Napredak – Javor

17.00 Spartak – Radnik

19.00 Partizan – Voždovac

Nedelja:

17.00 Čukarički – Radnički 1923

17.00 TSC – Vojvodina

19.00 Crvena zvezda – Novi Pazar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.