Random5 srcem do titule šampiona EBL-a

Izvor: B92, 01.Apr.2019, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Random5 srcem do titule šampiona EBL-a

U dugoiščekivanom velikom finalu regionalne League of Legends EBL lige, Random5 deklasirao je Crvenu Zvezdu rezultatom 3 – 0, osvojivši titulu šampiona. Ovo je istorijski uspeh za bugarsku ekipu Random5, obzirom da su jučerašnjom pobedom postali prva ekipa koja je kroz kvalifikacije došla do titule.

Izvor: RUR Esports

Bugarska ekipa je prethodne sedmice u polufinalu savladala veliki ASUS ROG Elite, prošlogodišnjeg prvaka lige. Tada su pokazali fenomenalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompaktnost unutar tima, ali pre svega veliku želju za pobedom. Istim trendom su nastavili i u finalu. Pored toga što publika definitvno nije bila naklonjena njima, Random5 je pokazao da ima srce i petlju kada je najteže.

Sa druge strane, Crvena Zvezda Esports ipak nije mogla da nastavi tamo gde je posustala prethodne sezone. Uprkos odličnim partijama koje su pokazali u drugoj polovini grupne faze, crveno-beli su dozvoli sebi previše grešaka na mapi, ali pre svega u draft fazi, koju su u sve tri partije odradili poprilično nespretno.

Random5 je kroz tri relativno lake i brze partije uspeo da se domogne prvog mesta, zahvaljujući odličnoj koordinaciji i komunikaciji. Pojedinačno bismo morali da istaknemo njihovog top lejnera Ljuben ’’LUBEENZZZ’’ Hadzijeva, koji je u sve tri partije igrao Kennena, za kog se ispostavilo da je nerešiva misterija za Crvenu Zvezdu. Velike zasluge za pobedu pripadaju i AD keriju Teodor ’’VendettazZ’’ Čolakovu, koji je na kraju velikog finala dobio i tutulu MVP igrača sezone.

Atmosfera je i ove godine bila na nivou, kao i posećenost događaja, što je i bilo očekivano kada je u pitanju Fortuna Esports – glavni organizator lige. Fanovi su imali priliku da se upoznaju i popričaju sa svojim idolima, uhvate po koju fotografiju i ponesu sa sobom nezaboravne uspomene.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.