LŠ, kval: Radnički počeo pobedom

Izvor: B92, 25.Sep.2014, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ, kval: Radnički počeo pobedom

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su ekipu Marseja sa 8:7 (2:3, 2:2, 1:2, 2:1) na turniru prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Radnički u petak očekuju dve utakmice. Najpre će, od 9 sati, odigrati derbi sa mađarskim OSC-om, dok će u popodnevnom terminu odmeriti snage sa gruzijskim Ligamušom, koji je na otvaranju turnira poražen od italijanskog Posilipa (12:4).

Najefikasniji u redovima Randičkog bili su Srdjan Vuksanović, Nikola Dedović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Marko Petković sa po dva pogotka, a po jedan su dodali Dušan Marković i Marko Ćuk.

Sa druge strane, najviše problema kragujevačkoj odbrani zadavao je crnogorski reprezentativac francuskog porekla, Ugo Kruzija, koji je postigao četiri gola.

Posle uvodnog vođstva francuskog šampiona, Kragujevčani su preokrenuli pogocima Srđana Vuksanovića (2:1) i potom do kraja držali konce u svojim rukama, ne prepustivši rivalu nijedno vođstvo. U većem delu susreta Radnički je imao dva gola viška, a Marsej je na kraju uspeo samo da ublaži poraz.

Trener Radničkog Uroš Stevanovih rekao je da su na ovom turniru važnije igre nego rezultati, jer pozicija sa koje će se izboriti plasman u narednu fazu ne igra nikakvu ulogu.

"Bitno je da podignemo formu i da budemo sve uigraniji. Vodili smo tokom cele utakmice, na kraju i 8:5, tako da pobeda nije bila dovedena u pitanje. Nekim delovima igre sam zadovoljan, nekim ne. Jako je teško igrati bez centra. Na toj poziciji imamo samo Borisa Popovića, a povredjeni Filip Trajković nije ulazio u igru", rekao je on.

"Na kraju smo malo fizički posustali, ali smo pružili očekivanu partiju. Zadovoljan sam dobrom igrom u odbrani, čak i sa igračem manje, jer samo tako možemo da dobijamo utakmice na ovom turniru", rekao je Stevanović.

Marsej: Garso, Piot, Olivion, Man, Monere, Simon 2, Kruzija 4, Dino, Martin, Kovačević, Kaš, Kamarasa 1, Monges.

Radnički: Radić, Trajković, B. Popović, Marković 1, Miličić, Bogdanović, Ćirić, Basara, Vuksanović 2, Dedović 2, Ćuk 1, Petković 2, S. Popović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnički pobedom počeo kvalifikacije za LŠ

Izvor: RTS, 25.Sep.2014

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su ekipu Marselja sa 8:7 na turniru prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona. U petak kragujevčane očekuju dve utakmice...Kragujevčki Radnički savladao Marselj u istoimenom gradu sa 8:7, na startu kvalifikacija za Ligu šampiona...Posle uvodnog vođstva...

Nastavak na RTS...

DRUGA POBEDA: Kragujevčani potopili Gruzijce

Izvor: HotSport.rs, 26.Sep.2014, 20:44

U trećem kolu prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca savladali su gruzijski Ligamuš sa 15:4 što im je drugi trijumf na turniru u Marseju.. . Najefikasniji sa po tri pogotka bili su Popović i Dedović, po dva su postigli Marković, Miličić i Vuksanović,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.