Radnički dočekuje vicešampiona na otvaranju sezone na Čairu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Avg.2023, 16:41

Radnički dočekuje vicešampiona na otvaranju sezone na "Čairu"

Prvi meč pred svojom publikom ove sezone fudbaleri Radničkog odigraće meč drugog kola Superlige u četvrtak, 3. avgusta protiv vicešampiona Srbije TSC-a iz Bačke Topole. Trener tima iz Niša Nikola Trajković ističe da je protivnik "odlična ekipa sa odličnim trenerom" i dodaje da "kad igrači ubede sebe da mogu, pobeda će doći".

Novo kolo Superlige otvoriće Radnički i TSC na stadionu "Čair" i to u četvrtak zbog obaveza ekipe iz Bačke Topole >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pre priče o novom protivniku, trener Nikola Trajković osvrnuo se na poraz u prvom kolu od Čukaričkog (2:0).

Izgubio sam glas zbog toga, oni prvi treba da veruju u to što rade. Ekipa koja ima 15 šuteva na gol Čukaričkog u gostima, sigurno ima kvalitet. To je ono što ja od prvog dana pokušavam njima da ubacim u glavu. Verovatno pod stresom svega što se dešavalo prethodne sezone, oni su jako bojažljivo ušli u umeč. Kada su osetili da mogu, počeli su da igraju ono što treba. Ono što mene kao trenera brine, baš u tom periodu između 20. i 90. minuta, kada smo mi možda bili i bolji rival, mi smo utakmicu izgubili. Nismo je izgubili u prvih 20, kada je Čukarički bio dominantan. Tih 70 minuta dovoljan je pokazatelj igračima da mogu da se nose sa svima, sa tom agresijom treba sutra da uđemo od prvog minuta - kaže Trajković.

Koliko mu je bitno da igrači i veruju u sve što radi, potvrdio je i na današnjem treningu:

Danas sam prekinuo trening jer sam čuo da je neko dobacio ’mi ne možemo da damo gol’. Ne, mi moramo i možemo da ga damo, ne bi oni bili ovde, u Radničkom da to ne umeju. Oni igraju u klubu velike tradicije, najviši stepen takmičenja u državi koja ima pet predstavnika u Evropi. Radio sam ja u Švedskoj, tamo jesu bolji uslovi, ali njihov ranking nije 11. u Evropi. Kad oni ubede sebe da mogu, pobeda će doći. Da sam ja uspeo malo više da prenesem na njih koliko sam ja verovao u pobedu nad Čukaričkim, mi bismo taj meč dobili - dodaje.

Radnički protiv TSC-a na "Čairu", foto: Jelena Mišić O ekipi TSC-a ima visoko mišljenje.

Organizovana ekipa sa odličnim trenerom. Pratio sam njegov rad i ranije, ima čovek svoje principe, bori se za njih i jedan je od najtalentovanijih trenera ne samo u Srbiji, već i šire. Njegova, da kažem, sreća je što radi u klubu koji to prepoznaje, ima strpljenja i daje mu prostora da implementira šta želi. Oni kao ekipa znaju šta hoće na svakom delu terena, igraju neki sličan sistem našem 3-4-3, tako da bi to trebalo da bude utakmica sistem na sistem. Imaju mnogo više samopouzdanja od nas, veruju u to što rade. Imaju brze igrače, napadaju prostore... Zapravo, sve ono što bih ja voleo da Radnički igra i kako da izgleda na terenu, TSC je već na tom nivou - kaže.

Očekuju se promene u ekipi, a sigurno je da će Miljan Škrbić zauzeti svoje mesto u napadu:

To je igrač koji može da nam donese to da postižemo golove iz šansi koje smo pravili na Banovom brdu, a imali smo, ponavljam, 15 šuteva. Imamo nekih sitnih problema sa Vlajkovićem i Zecom, videćemo da li će oni moći da igraju. Rosić je danas prvi put trenirao punom parom, ali prerano je za njega, nema razloga da žurimo, neka se sto posto spremi, pogotovo što je Dimitrije Stevanović imao sjajnu partiju u prvom kolu - ističe Trajković.

Utakmica na "Čairu" počinje u četvrtak u 17:55, a juče je počela prodaja sezonskih ulaznica za mečeve Radničkog.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Treće kolo kvalifikacija za LŠ garantuje fudbalsku zabavu

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 09:39

U sredu je kompletirana druga runda kvalifikacija za Ligu šampiona...Već su poznati parovi trećeg kola koje je na programu 8. i 9. avgusta...Takmičenju se priključuje i srpski predstavnik TSC koga očekuje dvomeč sa portugalskom Sporting Bragom...Treća runda donosi nekoliko izuzetno zanimljih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.