Izvor: MozzartSport.com, 16.Jul.2020, 21:53

Pucajte, potcenjujte ga, vršite pritisak... Marko Nikolić penalima gazi ka Ligi šampiona (VIDEO)

Veliki trijumf Lokosa u zaostavnom vremenu protiv CSKA – 2:1

Potcenjivali su ga, vršili pritisak, pucali u njega pre nego što je seo na klupu moskovske Lokomotive. Čak se i dobar deo ruske javnosti radovao kiksevima Lokosa pod komandom bivšeg šefa stručnog štaba Partizana Marka Nikolića. Međutim, mladi srpski stručnjak zablistao je kada je najpotrebnije, kada se lomio ishod njegove ruske epizode. Lokomotiva je u triler derbiju, posle dva penala, savladala velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gradskog rivala CSKA i praktično napravila odlučujući korak ka Ligi šampiona – 2:1. Potreban je samo još jedan korak u poslednjem kolu, možda pobeda, a možda i remi u zavisnosti od rezultata Krasnodara.

Biće vatra posle svega viđenog na stadionu Lokomotive ove večeri. Odigrao je domaćin taktički odličan meč, ali je do trijumfa došao golovima iz penala dosuđenih posle konsultacija sa VAR-om. Ovaj drugi, pobedonosni dosuđen je u 91. minutu.

Sigurni smo da će imati šta da kažu u CSKA posle takvog raspleta, ali jednu stvar će morati da imaju na umu. Kao što je taktički besprekornom igrom svojevremeno mučio Crvenu zvezdu u beogradskim derbijima, tako je Marko Nikolić zaslužio pogled sreće i večeras. Lokomotiva je odigrala defanzivno vrlo stabilno i jako disciplinovano. Što je bilo dovoljno da se isprovocira sreća.

Nije bilo mnogo šansi u prvom poluvremenu. Nikolić je na prepoznatljiv način sačekao svoj trenutak. Odnosno minut pogrešne procene kompletnog defanzivnog reda CSKA. Na kraju je zakasnio da startuje Magnuson na Edera. Bio je to čist jedanesterac koji je realizovao Mirančuk.

CSKA je izjednačio preko Vlašića, i onda je tek počeo triler na stadionu Lokomotive. Morali su da jure gosti, jer im i bod nije garantovao Ligu šampiona. Želela je pobedu Lokomotiva. Na kraju su domaćini poslednji udarili. I to kada najviše boli. U sudijskoj nadoknadi.

Najviši u skoku je bio Ćorluka, Nabekina je lopta pogodila u ruku. Sudijskom timu taj detalj nije promakao, a Mirančuk je još jednom bio više nego precizan.

RUSIJA 1 - 29. KOLO

Sreda

Ural – Arsenal Tula 1:3 (1:1)

/Bicfalvi 38 – Klusevič 13, Pantelejev 74, Tkačev 90+4/

Krila Sovjetov – Krasnodar 0:0

Spartak Moskva – Ahmat 3:0 (0:0)

/Zobnin 51, Sobolev 81, Til 90+3/

Zenit - Orenburg 4:1 (1:1)

/Malik 2ag, Azmun 61, 71, Dzjuba 90+1 - Fameje 32/

Četvrtak

Rubin - Rostov 0:0

Ufa - Dinamo 0:1 (0:0)

/Žoazinjo 79/

Lokomotiva - CSKA 2:1 (1:0)

/Mirančuk 33 i 90+2 pen - Vlašić 71/

Tambov - Soči odloženo

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.