Pro Reko šampion Evrope

Izvor: RTS, 12.Maj.2012, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pro Reko šampion Evrope

Italijanski Pro Reko osvojio je sedmu titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu u rumunskoj Oradei savladao Primorje sa 11:8. Treće mesto osvojila Mladost iz Zagreba, pobedom nad Vašašem.

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka osvojili su Ligu šampiona, pošto su danas u finalu na završnom turniru u rumunskom gradu Oradea savladali hrvatsko Primorje sa 11:8 (4:1, 2:3, 3:3, 2:1).

Italijanski klub je pobedom došao do sedme titule šampiona Evrope i izjednačio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se po broju trofeja sa Partizanom i zagrebačkom Mladosti.

Pro Reko je u finalnom meču na bazenu Joan Alkesandersku počeo efikasno i poveo sa 4:1 na kraju prvog perioda.

Primorje je u nastavku uspelo nekoliko puta da se rezultatski približi, čak i na gol razlike kada je u poslednjoj četvrtini bilo 9:8, ali nije moglo da prestigne Đenovljane koji u svom sastavu imaju neke od najboljih vaterpoliste sveta.

Crnogorski igrač u timu Pro Reka Aleksandar Ivović postigao je tri gola, a njegov zemljak Boris Zloković i Mađar Norbert Madaraš dali su po dva.

Srpski vaterpolisti Andrija Prlainović i Filip Filipović po jednom su pogađali za veliki trijumf tima koji predvodi Đuzepe Porcio.

Za ekipu iz Rijeke po dva gola dali su odlični Mađar Deneš Varga i Španac Čavi Garsija, kao i Anđelo Šetka.

Pro Reko je titulom u Oradei stigao po broju trofeja Partizan i Mladost, pa su sada ta tri tima izjednačena na listi najuspešnijih ekipa u elitnom evropskom takmičenju.

U meču za treće mesto Mladost je ranije danas nadigrala mađarski Vašaš sa 11:7, uz dva gola kapitena reprezentacije Srbije Vanje Udovičića.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pro Reko stigao Partizan po broju titula

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2012

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka osvojili su Ligu šampiona, pošto su danas u finalu savladali hrvatsko Primorje sa 11:8 (4:1, 2:3, 3:3, 2:1).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vaterpolisti Pro Reka osvojili Ligu šampiona

Izvor: Vesti-online.com, 12.Maj.2012

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka osvojili su Ligu šampiona, pošto su danas u finalu na završnom turniru u rumunskom gradu Oradea savladali hrvatsko Primorje sa 11:8 (4:1, 2:3, 3:3, 2:1)...Italijanski klub je pobedom došao do sedme titule šampiona Evrope i izjednačio se po broju trofeja sa Partizanom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.