Primera: Tores i Tijago - dve glave za tri boda!

Izvor: Sportal.rs, 21.Mar.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primera: Tores i Tijago - dve glave za tri boda!

Tri remija u prethodna tri kola ukočila su Atletiko Madrid u poteri za sada već "odbeglim" Barselonom i Realom, a i Valensija je iskoristila nešto lošiji ritam "jorgandžija" i preuzela od njih treću poziciju. Zato je pobeda nad Hetafeom prvaku Španije bila potrebna kao vazduh davljeniku. Ekipa Dijega Simeone je tako i pristupila meču i na kraju došla do željenog rezultata - pobede izražene rezultatom 2:0.

Strelci za zvanično drugi najbolji tim u Evropi i aktuelnog četvrtfinalistu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Lige šampiona, bili su Fernando Tores i Tijago. Španac i Potugalac su golove postigli glavama, još u prvom poluvremenu i njima, praktično, lišili meč svake neizvesnosti u nastavku.

Tores je već u trećem minutu sjajno reagovao posle ubačene lopte Kokea sa leve strane i pravovremenim trzajem smestio loptu uz prvu stativu gola Hetafea. Tijago je u samoj završnici poluvremena odlično ispratio centaršut Himenesa i odbitak, a onda pritrčao i glavom zakucao loptu u mrežu.

Atletiko se ovim trijumfom primakao trećeplasiranoj Valensiji na bod zaostatka.

Primera, 28. kolo

Subota

Atletiko - Hetafe 2:0

(Tores 3, Himenes 44)

Rajo Valjekano - Malaga

Levante - Selta

Atletik Bilbao - Almerija

Granada - Eibar

Nedelja

Deportivo - Espanjol

Viljareal - Sevilja

Real Sosijedad - Kordoba

Barselona - Real Madrid

Petak

Elče - Valensija 0:4

(Gomes 44, Alkaser 57, Roko 71. ag, Otamendi 90+1)

(Foto: Beta/AP/Andres Kudacki)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.